Õnne 13 tegelased saavad kaante vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Õnne 13» võtted. Pildil Helgi Sallo (Alma) ja Ott Aardam (Jaanus)
«Õnne 13» võtted. Pildil Helgi Sallo (Alma) ja Ott Aardam (Jaanus) Foto: Andres Teiss / Scanpix

Märtsi lõpus ilmub raamat Õnne tänava elanikest ja nende seriaalivälistest tegemistest. Raamatu toimetaja Einar Ellermaa kinnitas, et 36 peatükis saavad sõna peaaegu kõik näitlejad. Lisaks räägivad Eesti Televisiooni praeguse esisarja tegemisest «Õnne 13» looja Tõnis Kask, stsenarist Teet Kallas, režissöör Ain Prosa ning kunagine stsenarist Kati Murutar.


«Raamatust saab lugeda sellest, kuidas nad sinna sattusid, mida nad oma rollist arvavad ja mida teevad väljaspool seriaali,» avaldas Ellermaa. «Lisaks veel naljakaid juhtumeid sellest, kuidas näitlejatel päris- ja seriaalielu vahel täitsa sassi lähevad.»



«Õnne 13» lugudest on ennegi raamatuid kirjutatud. 1997. aastal ilmus  Murutarilt «Õnne tänava lood». Tänavu ilmuvas raamatus on avaraamatu autoril aga hoopis teistsugune roll. Nimelt räägib ta Ellermaa sõnul avameelselt sellest, kuidas Kask ta stsenaristina tööle kutsus ja miks nende teed lahku läksid.



«Murutari ajal hakkasid tegelased ikka väga palju sünnitama ja näidati palju meditsiini, aga Kask tahtis, et seriaali põhikarkass ikka alles jääks,» rääkis Ellermaa.



Raamatu autor on hiljuti elulooraamatu «Helgi Sallo. Helgib ja heliseb» avaldanud Hille Karm, kes uuest teosest veel rääkida ei taha. «Ma ei räägi enne, kui olen näinud lõplikku varianti ja tean südamerahus, et nüüd on see läinud trükikotta,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles