Danske: Läti kriis õõnestab Rootsi krooni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti poliitiline kriis päädib tõenäoliselt ennetähtaegsete valimistega, annab lisahoobi Balti riikide majandustele ning nõrgestab Rootsi krooni, usub Danske Banki peaanalüütik Lars Christensen.

«Ennetähtaegsed valimised näivad olevat kõige tõenäolisem lahendus, kuigi president üritab uut valitsust kokku panna,» tõdes Christensen panga kiirkommentaaris Läti peaministri Ivars Godmanise tänasele tagasiastumisele.

«Oleme eriti mures sellepärast, et valimiskampaania suurendab populistlikke avaldusi ja on väga tõenäoline, et valitsuse senised kokkuhoiukavad langevad kriitika alla. Veel enamgi, on väga raske näha võimalust, kuidas see ei tooks kaasa ebameeldivaid vaidlusi Läti praeguse valuutarezhiimi üle.»

Analüütiku sõnul annab Läti poliitiline kriis uue hoobi juba niigi kannatanud Balti riikide turgudele. «Veelgi enam, me olema juba pidanud tunnistama, et Riiast tulnud uudised panevad Rootsi krooni surve alla,» märkis ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles