Soros võrdles majanduslangust Nõukogude Liidu lagunemisega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär George Soros.
Miljardär George Soros. Foto: Reuters / Scanpix

Miljardär George Sorosi sõnul on praegune majanduskriis märksa tõsisem kui oli 1930. aastate majanduslangus ning ta võrdles selle mõju Nõukogude Liidu lagunemisega.

Tuntud investor ja miljardär George Soros sõnas eile, et maailma majandussüsteem on lagunenud, lisades, et siiani pole veel leitud võimalusi kriisi lahendamiseks, teatab Reuters.

Sorose sõnul märkis Lehman Brothersi pankrott mullu septembris pöördepunkti seni funktsioneerinud majandussüsteemis.

«Me nägime majandussüsteemi kokkukukkumist,» rääkis ta Columbia Ülikoolis toimunud üritusel. Sorose hinnangul ei olnud ka 1930. aastate majanduslangus nii suur ning praegu toimuvat võib võrrelda Nõukogude Liidu lagunemisega.

Tema sõnul ei ole siiani märke, et majanduslangus oleks jõudnud põhja välja.

Sorose kommenteerid kordasid USA föderaalreservi endise juhi, praegu USA presidenti Barack Obamat nõustava Paul Volckeri arvamust. Volckeri sõnul on maailma tööstustoodang kiiremini vähenenud kui USA oma.

«Ma ei mäleta sellist aega, võib-olla isegi mitte Suure Depressiooni ajal, kui asjad läksid nii kiiresti halvaks ning üsna üheaegselt kogu maailmas,» sõnas Volcker samal üritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles