Los Angelesest leiti mammut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix
Los Angelesest leiti maaaluse parkla rajamise käigus peaaegu täielik mammuti skelett, mis võis sinna sattuda umbes 40 000 aasta eest.


Teadlased panid mammutile nimeks Zed, tema luude analüüs näitas, et ta oli surres pisut vähem kui viiekümne aastane ning kannatas artriidi käes, vahendab Novaator.

Los Angeleses asuva Page’i muuseumi töötaja Shelley Coxi sõnul teeb leiu huvitavaks asjaolu, et Zedi skelett on peaaegu täielik ning tema võhad on pikemad kui ühelgi teisel lähedusest leitud mammutil.

Coxi andmetel on selles asukohas väga palju fossiile, sest kunagi oli seal loodusliku asfaldi leiukoht, kuhu õnnetud loomad jäid asfaldi ja liiva segusse kinni ning hukkusid.

Kui tavaliselt leitakse mammutite võhku paljude väikeste tükkidena, siis selle leiu teeb eriliseks asjaolu, et hiiglaslikud kolme meetri pikkused võhad on ühes tükis, skeletist on säilinud 80 protsenti ning puudu on vaid tagumine jalg ja selgroog.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles