ERR.ee: Leeni Linna tegi dokumentaalfilmi Tiibeti põgenikest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. märtsil 1959. aastal alustasid üheksa aastat varem Hiina okupatsiooni alla jäänud tiibetlased ülestõusu.
10. märtsil 1959. aastal alustasid üheksa aastat varem Hiina okupatsiooni alla jäänud tiibetlased ülestõusu. Foto: AFP / Scanpix

Ühes Tiibeti uusaasta saabumisega jõudis esmakordselt vaatajateni ka Leeni Linna Tiibeti põgenikest kõnelev dokumentaalfilm «Sõnumitooja».


50 aastat möödub tänavu Tiibeti pealinnas veriselt mahasurutud ülestõusust Hiina võõrvõimu vastu, mille tagajärjel põgenes Indiasse dalai-laama ning tuhanded talle järgnenud tiibetlased. Noor filmitegija ja inimõiguslane Leeni Linna on tiibetlased endale südameasjaks teinud, vahendas

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

«Käisin seal kevadel juba vaatamas mis eksiilis toimub. Seal olid Tiibeti olümpiamängud ja väga palju poliitiliselt huvitavaid sündmusi, millest oleks olnud võimalik mitu filmi teha, aga mulle jäi südamesse Tiibeti pagulaslaste kurb saatus,» rääkis Linna.

«Hiina on vägev ja suur kultuuririik, aga probleem selles et Hiina on praegu kommunistliku hulluse all ka ise kannatav,» rääkis helilooja ja Budismi Instituudi direktor Sven Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles