Teismelised pressisid mobiilivideoga kooliõelt maiust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lümanda põhikooli noormehed hoidsid kooliõde paar nädalat surve all, nõudes talt mobiiltelefoniga filmitud videoklipi avalikustamise ähvardusel magusa söögi- joogi väljategemist.

«On hea, et selline karm ja kahetsusväärne lugu üsna kiiresti ilmsiks tuli ja tütrelt nõuti vaid söögi ja joogi ostmist. Aga mis edasi? Poiste nõudmised võinuks ju karmimaks minna,» avaldas šantažeerimise ohvriks langenud Lümanda põhikoolis õppiva tüdruku ema Meie Maale.

14-aastane Karin sattus eakaaslastest koolivendade surve alla pärast seda, kui käis sõbranna Triinuga väljaspool kooli territooriumi suitsetamas.

Noormehed järgnesid tüdrukutele, filmisid neid salaja mobiiltelefoni videoprogrammiga ning hakkasid seejärel klipi avalikustamise ähvardusel Karinilt nõudma Lümanda poest meelepärase söögi-joogi ostmist.

Toidukraami mitteostmisel lubati videolõiku näidata Karini vanemale õele ja õpetajatele. Kariniga suitsetamas olnud Triinu poisid šantažeerima ei hakanud.

«Ma ei kiida oma tütre suitsetamist heaks ja summad, mis poistele söögi- joogi ostmiseks kulusid, pole märkimisväärsed, ent ma ei pea õigeks, et kool üritab teema maha vaikida ja šantažeerijad seeläbi ainult innustust juurde saavad,» rääkis Karini ema, kelle andmeil kulus tütrel väljapressijate vaigistamiseks paar- kolmsada krooni.

Lümanda kooli direktor Tiina Talvi ütles, et tema ei nimetaks antud juhtumit selliseks julmaks asjaks nagu väljapressimine, kuna koolisisesel vestlusel õpilaste ja muret kurtnud vanemate juuresolekul selgus, et tegemist oli ühe jäätise, «Kellukese» limonaadi, paari sarvesaia ja poole moositaskuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles