Tarbijakaitse arutab pankade kohtuasja otsuse edasikaebamist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit on Venemaa väikerahvastele eraldanud 2,5 miljonit eurot, kuid kardetavasti jõuab sellest sihtgrupini vaid kolmandik.
Euroopa Liit on Venemaa väikerahvastele eraldanud 2,5 miljonit eurot, kuid kardetavasti jõuab sellest sihtgrupini vaid kolmandik. Foto: Corbis / Scanpix

Eile kohtult negatiivse otsuse saanud tarbijakaitseamet ei tea veel, kas kaebab halduskohtu otsuse edasi või annab pankadele alla.


Tallinna halduskohus rahuldas neljapäeval Swedbanki, Nordea Panga, SEB Panga ja Sampo Panga kaebuse tühistada tarbijakaitseameti ettekirjutus, mis nõudis laenumaksete kommertskursiga konverteerimise lõpetamist.

Selle järgi ei pea pangad edaspidi eurolaenude puhul laenumaksete kroonidest eurodesse arvutamiseks kasutama Eesti Panga kurssi ning võivad kasutada enda kurssi, mis on ametlikust veidi kõrgem.

Kas tarbijakaitseamet asja ka nii jätab, pole aga veel teada. Ameti avalike suhete eest vastutav Kadri Kauksi märkis, et otsus on jõudnud ametisse ning enne järgmist sammu on vaja sellega rahulikult tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles