Duumasaadik: Venemaal on demokraatiat rohkem kui Eestis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Markov.
Sergei Markov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kremli partei Ühtne Venemaa duumasaadik Sergei Markovi kinnitusel annavad Venemaal aina sagenevad meeleavaldused vaid kinnitust sealse demokraatia tugevusest.

«Venemaal on kindlasti demokraatiat rohkem kui Eestis. Jah, Eestis on vähem riiklikku kontrolli meedia üle, kuid demokraatia sisu peitub ikkagi selles, et valitsus käitub oma rahva huvides, ja selles, et vähemuste huvid on kaitstud. Venemaal see on nii, Eestis aga mitte,» rääkis Markov ERRi raadiouudistele.

Ta lisas, et Eestis on demokraatia arenenud bürokraatlikku teed mööda. Venemaa demokraatia on Markovi sõnul sisulisem.

Venemaal oodatakse täna jälle opositsioonijõudude meeleavaldusi, kus nõutakse eeskätt peaminister Vladimir Putini tagasiastumist. Küsitluste järgi on protestid muutumas venelaste seas üha populaarsemaks.

Tegemist on Sergei Markovi teise hiljutise avaldusega Eesti teemal. Varem tunnistas duumasaadik, et tema abiline oli Eestit tabanud küberrünnakute taga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles