Zarenkovi telefonikõned mõjusid õpilastele hoiatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zarenkov. .
Andrei Zarenkov. . Foto: Peeter Langovits.

Vene Kaasmaalaste Kongressi esimehe Andrei Zarenkovi telefonikõned andsid põhjust häireks mitme Õpilasesinduste Assamblee juhtkonda kuuluva koolilapse meelest.

Esinduskogu liikmele Alina Panovale helistas 9. märtsi õhtul kell 18 sõbraliku häälega mees, kes ennast viisakalt tutvustas ning tundis huvi ühe assamblee nimel tehtud avalduse vastu, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Samal päeval oli assamblee peasekretär Sergei Metlev saatnud välja avalduse, milles kritiseeriti Vene suursaadiku Nikolai Uspenski sõnavõttu ajalehes Tribuna. Avalduse pärast tuli Metlevil koolis pahandusi ning ta kaotas kooli õpilasomavalitsuse juhi koha.

Ennast Zarenkovina tutvustanud mees uuris Panovalt, kas Metlev väljendas avalduses isiklikke või assamblee seisukohti. Panova vastas, et peasekretärina oli Metlevil voli esineda assamblee nimel ning tema ülesannete hulka kuulus ka suhtlemine avalikkusega.

Panova arvas, et ju helistati talle, kuna assamblee juhtkonda kuuluvate inimeste numbrid olid internetist leitavad. «Pean seda psühholoogilise surve avaldamiseks,» sõnas ta, lisades et reageeris teemat vallanud inimesena enda hinnangul üsna normaalselt.

Zarenkov tunnistas Postimees.ee’le, et helistas kolmele-neljale assamblee juhtkonda kuuluvale õpilasele, et saada teada, kas avaldus oli tehtud assamblee nimel ning kas nad olid selle sisuga kursis.

Pärast kolme-nelja telefonikõnet veendus ta enda sõnul selles, et õpilased ei ole kursis Metlevi suursaadik Uspenski aadressil tehtud kriitika sisuga. Tema sõnul pole tegu õpilaste siira sooviga osaleda ühiskondlikus elus, vaid nendega manipuleerib «keegi nukujuht».

Zarenkov eitas igasugust laste ähvardamist telefonitsi ning soovitas tema telefonikõnede väljavõte tellida ning soovi korral huvilistel kohtu poole pöörduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles