Reporter.ee: politsei teatel satub liiklusõnnetustesse liiga palju noori

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii. Pilt on illustratiivne.
Avarii. Pilt on illustratiivne. Foto: Lennart Rikk

Kuigi maanteeameti andmetel hukkus tänavu jaanuaris ja veebruaris liiklusõnnetustes vähem inimesi kui aasta tagasi samal ajal, teeb korrakaitsjaid murelikuks see, et liiga palju satub liiklusõnnetustesse noori inimesi.

«Kõige rohkem satuvad õnnetustesse noored vanuses 17-25, see on terves Euroopa nii,» nentis Reporter.ee'le liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektor Tarmo Miilits. «Liiklejad vanuses 17-25, olge mõistlikumad, ärge liigelge hetkeemotsioonide ajel, ärge vajutage seda gaasipedaali põhja - ei ole vaja seda adrenaliini tunda!»

Miilitsa sõnul oli möödunud aasta Euroopas võrdlemisi õnnelik aasta ning teedel hukkus vähem inimesi.

«Me tegime päris pika sammu edasi Euroopa keskmise suunas, kuid Euroopa keskmisest jääb meil ikka päris hulka veel puudu,» rääkis Miilits.

Kui möödunud aasta veebruaris toimus Eestis 153 liiklusõnnetust, siis selle aasta veebruaris vaid 92, nii vähe oli õnnetusi viimati aastal 2000. Jaanuaris toimus 115 liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles