Rahastajaid otsiv telekanal Kalev Sport sai nimeks TV 4

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp andis meediaärist loobunud Oliver Kruudalt ostetud telekanalile nimeks TV 4. Kanali uute rahastajatega loodab Lepp kokkuleppele jõuda märtsi lõpus.
Toomas Lepp andis meediaärist loobunud Oliver Kruudalt ostetud telekanalile nimeks TV 4. Kanali uute rahastajatega loodab Lepp kokkuleppele jõuda märtsi lõpus. Foto: Priit Simson

Kultuuriminister Laine Jänes allkirjastas esmaspäeval määruse, millega sai varem ärimees Oliver Kruudale kuulunud telekanali Kalev Sport nimeks TV 4.


Uue ekraanigraafika kavatseb TV 4 kasutusele võtta niipea, kui see valmis saab, kinnitas kanali omanik Toomas Lepp, kuid ei osanud samas öelda, millal see juhtuda võiks.



Lepa sõnul on nimevahetus loomulik, sest telekanalil ja Kalevil ei ole enam mingit seost. Ka kavatseb kanal edaspidi lisaks reklaamiajale ka eetriaega müüa ning viimast on neutraal­se nime all lihtsam teha.



«Nimi on emotsioonivaba,» märkis Lepp. «Eile (teisipäeval – toim) tegin ettepaneku kampaania «Minu Eesti» tegijatele: meie kanal on avatud ka uutele ideedele, tulgu ja kasutagu võimalust oma mõtteid ja tegusid kaasmaalastega jagada. Meie stuudio on avatud. Töötavad telefonid ja side Eesti teiste paikadega on tagatud.»



Kohustused jäävad


TV 4 programmi edastamise tingimused, mis on sätestatud 2007. aastal Kalev Spordile antud ringhäälinguloas, jäid samaks. See tähendab, et TV 4 kohustub ööpäevas edastama vähemalt kaheksa tundi saateid, nädala jooksul peab ülekandeid olema 56 tunni jagu.



Ringhäälinguluba paneb TV 4-le kohustuse näidata spordivõistluste ülekandeid, Eesti sportlaste ja võistkondade esinemisi rahvusvahelistel võistlustel ning propageerida tervisesporti.



Ka Lepp kinnitas, et kanali juriidiline nimi Eesti Spordikanal iseloomustab programmi sisu väga täpselt. «See on sport Eestis, sport maailmas, meie spordis,» seletas Lepp.



Kanali omaniku sõnul ei jätku vaadatavaimaks eetriajaks küllaldaselt otselülitusi, isegi kui kanal oleks valmis kogu maailma sporti näitama. Seetõttu püütakse televaatajatele edaspidigi pakkuda sõltumatuid uudiseid ja otsesaateid nii spordist kui ka muudel huvitavatel teemadel.



Programmist rääkides lubas Lepp, et juba järgmisel nädalal algab taas spordiajakirjanike vestlussaade «Mehed ei nuta», lisaks alustas oma saatega Ivar Jurtšenko.



«Kindlasti jääb programmi arvatavasti maailma parim poliitikasaade, USA telekanali CBS «60 minutit», mida täiendame oma kommentaatoritega. Jätkame ka BBC autosaate «Top Gea­r» näitamist, sellele lisandub Suurbritannia erakanali Fiv­e autosaade «Fifth Gear»,» kirjeldas Lepp.



TV 4 keskendub spordile


Lisaks teeb TV 4 ülekandeid Eesti võrkpalliliiga finaalmängudest ning korvpallimeistrivõistluste play-off-mängudest. Igal nädalal näidatakse ühte Eesti jalgpallimeistrivõistluste mängu. Lepa sõnul peab kanal koostööd jalgpalliliiduga väga tähtsaks.



Programmi ilmuvad ka spordihariduslikud saated. «Lühidalt öeldes keskendub TV 4 spordile, aga ei unusta ka uudiste ja päevakajaliste sündmuste analüüsi sõpru. Tulevikus plaanime mälumänge ja muud sportlikku meelelahutust,» sedastas Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles