Iisraeli araablaste linnas puhkesid kokkupõrked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli araablaste linnas puhkesid kokkupõrked.
Iisraeli araablaste linnas puhkesid kokkupõrked. Foto: Reuters / Scanpix

israeli politsei kasutas teisipäeval pisargaasi ja veekahureid, et ajada laiali araablaste Umm el-Fahmi linnas juudiäärmuslaste marsi ajal puhkenud kokkupõrked.


Araabia rahvusluse kantsina tuntud linna vihased elanikud loopisid kividega kiivrites märulipolitseinikke, keda oli meeleavalduse ajaks linna toodud mitu tuhat, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi ja AFP teateid. 

Kümned juudiradikaalid marssisid teisipäeval linnaserval, kus märulipolitsei neid raevunud kohalike eest kaitses.

Marsil osalenud paremäärmusliku Rahvusliidu parlamendisaadik Michael Ben-Ari nimetas meeleavaldust Iisraeli suveräänsuse kinnituseks.

«Tahan öelda, et kui me ei lehvita Umm el-Fahmis Iisraeli lippu, laieneb Palestiina riik Tel Avivini välja,» ütles Ben-Ari.

Umm el-Fahmis elab suur osa Iisraeli 1,5 miljonist araablasest. Marurahvuslik Avigdor Lieberman on tulnud välja plaaniga loovutada linn tulevasele Palestiina riigile vahetuskaubana Iisraeli asunduste eest Jordani jõe okupeeritud läänekaldal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles