E-kooli juhataja: üritame oma ämbri heastada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kooli koduleht
E-kooli koduleht Foto: e-kool

Esmaspäeval kurtsid mitmed lapsevanemad ning õpetajad, et ei saa e-kooli sisse logida ning selgus, et probleeme põhjustas vananenud veebilehitseja Internet Explorer 6 (IE6).

Täna Postimees.ee'le saabunud vihje järgi ei saanud üks lapsevanem ka täna e-kooli sisse logida, hoolimata sellest, et kõik vajalikud uuendused said tehtud.

«Tihti tuleb ka ette seda, et inimesed laevad Firefoxi veebilehitseja alla, kuid internetti lähevad ikka sinise e-tähe alt ja siis kurdavad, et ei tööta,» meenutas e-kooli juhataja Sten Soosaar. Soosaar lisas, et valdav osa lapsevanemaid on juba selles eas, kus arvuti ikkagi on olemas, aga seda on harjutud kasutama mehaaniliselt.

Kahe otsaga asi

Soosaar põhjendas e-koolis toimuvaid muudatusi sellega, et koolid tahavad juurde lisafunktsioone. Kasutajad aga ei tahaks ühtegi muudatust, sest on harjutud sama asja kasutama. « Kui suuremamahulisi muudatusi teha, siis kindlasti on neid inimesi, kellele see ei meeldi.»

«Eks me üritame oma ämbri heastada. Ei taha öelda, et see uuendus oleks plaanipäraselt läinud, aga selles mõttes on e-kool kindlasti funktsionaalne kõikide nende jaoks, kes kasutavad midagi muud veebilehitsejana, kui IE6. E-kooli platvorm tehti valmis aastal 2001-2002 ja igasuguse liigutuse tegemiseks kulub meeletu aeg. Kui tahetakse uut funktsionaalsust juurde, siis me lihtsalt peame platvormi vahetama,» selgitas Soosaar.

«Kindlasti on paar näpukat jäänud, aga üritame neid parandada,» sõnas e-kooli juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles