Sügise viimane nädal tõi käreda pakase

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutemperatuuri langedes suureneb kohe mure ka toasooja pärast.
Õhutemperatuuri langedes suureneb kohe mure ka toasooja pärast. Foto: Meelis Meilbaum

Kuni nädala lõpuni on oodata tavapärasest külmemat ilma, mil õhutemperatuur ulatub allapoole 20 miinuskraadi.


Ilmajaama andmetel langes temperatuur täna mitmel pool Kagu-Eestis allapoole 20 külmakraadi, kusjuures kõige külmem oli Setumaal Korelas (kell 9 hommikul -21,7 kraadi).

Rakvere kodutute varjupaigas vabu kohti veel on. "Seoses külmadega ei ole praegu külastatavus oluliselt suurenenud," täheldas MTÜ Rakvere Diakooniakeskus juhataja Pille-Ruth Kukemilk.

"Arvan, et külmade ilmade kestes on tulijaid kindlasti rohkem," lisas ta. Kukemilki sõnul on mõnedel nende klientidel on kombeks hakata käima detsembris-jaanuaris ning soojade ilmade saabudes nad kaovad ning saabuvad detsembris uuesti.

Novembri algusest kuni tänaseni on ööbinud varjupaigas 16 meest ja viis naist.

Alates 1. novembrist on kõigil nädalapäevadel uksed avatud kella 12 päeval kuni kella 8ni hommikul.

Rakvere kodutute varjupaigas on kohti 24 inimesele. Kuue tegutsemisaasta jooksul on seal ööbijate registrisse kantud 240 nime.

Jõululaupäeval ning aasta viimasel päeval pakutakse kodutute varjupaika tulijatele traditsiooni kohaselt kapsast, kartulit ja verivorsti.

Kui ilmad on juba mõnda aega talvised, siis kalendritalv algab esmaspäeval, 21. detsembril kell 19.46.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles