Homme jõuab Pärnusse seagripivaktsiin

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse saabub seagripivaktsiin homme.
Pärnusse saabub seagripivaktsiin homme. Foto: Ants Liigus

Kui Tallinnas on seagripivaktsiin juba arstide kätte jõudnud, saabub Pärnu tervisekaitsetalitusse 4000doosine partii alles homme.


“Kahjuks ei saa me arstidele teatada täpset kellaaega, millal vaktsiin kohale jõuab, aga see on kindel, et homse päeva jooksul,” märkis Pärnu tervisekaitsetalituse epidemioloogiainspektor Vaike Suviste.



Niipea kui vaktsiin on saabunud, informeerib tervisekaitsetalitus Pärnu haiglat ja perearste, et nad võivad doosidele järele tulla.



“Meie kogutellimusest moodustab esimene saadetis 35 protsenti, sest Eestile läkitati tellitud 119 000 doosi asemel 48 000. Vaktsiini tuuakse riiki järk-järgult,” rääkis Suviste.



Eelmisel nädalal haigestus Pärnumaal ülemiste hingamisteede katarri 685 inimest, neist 435 last. Peale selle diagnoositi 68 gripijuhtu, lapsi haigestus 25. Diagnoositud grippi põdenute hulgas tuvastati labori andmetel viis sea- ja kolm A-gripi juhtu.



Pärnus on üks uue gripi ohver: detsembri alguses tuvastati 69aastasel kodus surnud mehel, kel olid südameprobleemid, lahangujärgsel uuringul seagripi viirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles