Veskimägi loodab Haigekassas oma riigitöö kogemusi kasutada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Kui tööandjate keskliit tegi Taavi Veskimägile ettepaneku asuda Haigekassa nõukogusse, leidis riigitöölt erasektorisse suundunud mees enda sõnul, et saab sel moel rakendada oma aastate jooksul kogunenud oskusi eelarvega töötamisel.


«Võtsin selle ettepaneku heameelega vastu, sest olen juba aastast 1996 töötanud riigi rahanduse valdkonnas, tegeldes nii ametniku kui poliitikuna eelarve kulude poolega,» rääkis Veskimägi.

Ta lisas, et tervisekindlustuse eelarve moodustab väga suure osa kogu valitsussektori eelarvest ja selles valdkonnas on täna seoses rahvastiku vananemisega kõige suuremad väljakutsed. Majanduskriis on olukorda veelgi teravdanud.

Tervishoiusüteemis on Veskimägi hinnangul vaja põhimõttelisi muutusi ja ta avaldas lootust, et suudab oma kogemustega neile kaasa aidata.

«Olen oma varasemas elus palju rääkinud struktuursete reformide vajadusest ja ühiskonna efektiivuse suurendamisest, nüüd ei lähe mu sellealased teadmised ja kogemused kaotsi,» lausus Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles