Puri lähedased tähistasid lepingut alkoholivaba veiniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri Levadia särgis.
Sander Puri Levadia särgis. Foto: Peeter Langovits

Üleeile esimese Eesti jalgpallurina Kreeka klubiga viie aasta pikkuse kontrahti allkirjastanud Larissa AELi poolkaitsja Sander Puri jõudis pärast vahepeal lõputuna näivaid testimisi


lõpuks oma esimese välislepinguni.



Postimees toob 21-aastase Puri seiklused kronoloogilises järjekorras koos tema ja asjaosaliste kommentaaridega teieni.

Dortmundi Borussia (Saksamaa)
26.05–29.05.2008


«Öeldi, et sakslased on sellised otsekohesed, kui ei meeldi, saadetakse minema. Mina ja Nikita Andrejev olime siin kõik kolm plaanitud päeva, samas kui vahepeal käis läbi seitse meest, kes üle päeva vastu ei pidanud. Kõik oli paigas. Trennid olid hästi intensiivsed ja kaks kolmandikku sellest ajast mängisime. Eestis on näiteks suurem rõhk harjutustel.»

Dortmundi Borussia (Saksamaa) 28.11–04.12.2008


Juba suvel Saksamaal ennast näidanud, ent toona lepinguta jäänud Puri kutsuti kuulsa klubi juurde tagasi.

«Midagi utoopilist Dortmundi esindusmeeskond ei ole. Tempo on seal kiire ning mängitakse väga tehnilist jalgpalli. Tähtsaim on aga vast see, et kõik võitlevad täiega. Särtsust jäi väheke puudu, kuid üldiselt läks vist korda. Samas ma suuri mänge ju ei pidanud. Igatahes püüdsin anda endast parima. Muljed on positiivsed, tuju on hea ja olen jälle kogemuse võrra rikkam. Peatreener ütles nägemist ja ole tubli.»

Bremeni Werder (Saksamaa) 05.01–11.01.2009


«Kell 11 jõudsin Saksamaale ja kohe sõidutati mind staadionile. Seal anti natuke süüa ning juba kell kolm tehti mulle jooksutest. Raske periood oli, tõsine töönädal. Ütlesid küll, et mu oskused on head ja jätavad nime meelde, kuid mis see aitab. Jälle eitav vastus. Öeldi, et nad otsivad mängijat, kes saaks kohe Bundesligas platsile joosta. Nimelt otsisid nad asendajat klubist lahkuvale Brasiilia koondislasele Diegole.»

FC Luzern (Šveits)
02.11–07.11.2009


«Mina jäin rahule ja nemad jäid rahule, kuid arvatavasti sinna ma ei lähe. Lepingut mulle ei pakutud. Eks põhjuseid selleks võib erinevaid olla. Variante on, kuid nendest lähemalt ei taha praegu rääkida.»

Glasgow’ Celtic (Šotimaa) 30.11–04.12.2009


Oktoobri lõpus Glasgow’ Celticu kutse katsetele minna tagasi lükanud Puri otsustas 42-kordse Šotimaa meistri teise kutse vastu võtta.

«Peatreener jäi Sanderi esitustega väga rahule,» kinnitas tehinguga tegelev Marko Välja. «Tal on küll viimasest ajast vähe mängupraktikat, kuid kogenud treeneri silm nägi temas suurt potentsiaali. Vestluse täp­se­mat sisu praegu veel avalikustada ei saa. Algul on küll ilusad sõnad, kuid jalgpallimaailmas võib kõike juhtuda.»

Larissa AEL (Kreeka)
08.12–14.12.2009


«Tegelikult oli Kreekas teinegi klubi, kes oleks otse lepingut pakkunud, kuid hea, et see jama lõpuks läbi sai. Asi muutus juba päris kriitiliseks,» kommenteeris Puri tegemistele samuti oma õla alla pannud Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Inglismaale eestlannast tüdruksõbrale külla lennanud Purit ei õnnestunud Postimehel eile tabada, kuid rõõmsat sündmust oli nõus kommenteerima tema võrkpallurist õde Kadri.

«Tähistasime Sanderi lepinguni jõudmist alkoholivaba veiniga. Ei teadnud varem, et selline jook olemas on. Sanderi välismaale minek on pannud endalgi mõtted selles suunas liikuma. Pakkumisi on olnud, kuid üleminekust pole asja saanud, sest olen tõsiselt tegelenud rannavõrkpalliga ja nüüd segab mind õlavalu,» rääkis Kadri Puri.

GMP võrkpallinaiskonna koosseisu kuuluv Kadri Puri on Sanderi käekäiguga hästi kursis. «Pidevalt ühest klubist teise jooksmine on vaimselt väga raske. Eriti veel siis, kui sulle «ei» öeldakse ja otsust ei põhjendata,» lisas Kadri Puri.

Kreeka jalgpalliklubi LARISSA AEL

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles