Sünoptikud lubavad päikesepaistet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad.
Kevad. Foto: Reuters / Scanpix

Sellel nädalal tuleb sünoptikute sõnul lausa ideaalne ilm, sest vihma ei saja ja puhuvad lõunakaarte tuuled, sooja võib tulla kuni 21 kraadi.

Eesti Meteroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Krista Odakivi soovitab siiski hommikul vara välja minejatel soojemalt riidesse panna, kuna päeva hakul on ilm veel jahe. «Kõige külmem on hommikul neljast kuueni,» rääkis Odakivi.



Samuti ei ole õhtud veel väga soojad ja murumätta peale sünoptik istuda veel ei soovita. «Aga oleneb muidugi mättast ka,» ütles ta, lisades, et eelmise nädalavahetuse öised miinus­kraadid olid viimased ja nüüd läheb väljas aina palavamaks, samuti soojeneb maapind.



Korralikku külmalainet Odakivi sõnul enam oodata ei ole. «See on päris selge, et miinuskraade enam ei tule,» sõnas ta. Odakivi viitas sellele, et praegused pungad jäävad puudele alles ja puuviljasaak peaks tulema korralik.



Homme kõige soojem


Esimene äike oli sel aastal sünoptiku sõnul märtsis ja praegu müristavaid äikeseilmu ei paista. Taevas on järgmisel nädalal pilvitu, sinine ja selge.



Odakivi ütles, et karta ei ole ka tormituult. «Mõni päev võib rannikualadel olla tuult kuni 12 m/s, aga üldiselt on see suhteliselt vaikne,» rääkis ta.



Kõige soojem päev on homme, kui sooja tuleb kuni 23 kraadi. «Edasi jäävad temperatuurid üle kümne kraadi, keskmiselt kuni 19 kraadi,» rääkis Odakivi.



Kui seni oli ööpäeva keskmine temperatuur Odakivi sõnul umbes 5 kraadi, siis nüüd kerkib nädala keskmine temperatuur 10 ja Kagu-Eestis koguni kuni 15 soojakraadini.



Koristuspäev toob vihma


Kolmapäevaks ehk volbriööks on lubatud kõige rohkem pilvisust, aga suuremat vihmasadu Odakivi sõnul tulla ei tohiks. «Kevadised sajud lähevad õnneks või õnnetuseks kaduma enne, kui nad Eestisse jõuavad,» rääkis Odakivi.



Neljapäeval ja reedel on vahelduva pilvisusega sademeteta ilm, sooja tuleb 15–21 kraadi. «Aga praegu on aprill, eks näis, mis maikuu meile toob,» sõnas Odakivi.



Suureks koristuspäevaks laupäeval, 3. mail on oodata madalrõhkkonda, mis toob endaga kaasa suuremad pilved ja sajuvõimaluse.



Odakivi sõnul võib aga vihma sadada ka pühapäeval või järgmise nädala alguses. Ilm on sünoptiku sõnul soe ja kevadine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles