Moskva ähvardab Ukrainat NATOga liitumisel viisarežiimi taastamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer ja Ukraina president Viktor Juštšenko (paremal) Kiievis toimunud pressikonverentsil. .
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer ja Ukraina president Viktor Juštšenko (paremal) Kiievis toimunud pressikonverentsil. . Foto: Reuters / Scanpix.

Vene asevälisminister Grigori Karassin ähvardas Ukrainat NATOga ühinemisel viisarežiimi taastamisega.

«Asja viimine selleni, et üleüldse kerkiks küsimus Venemaa ja Ukraina vahelisest viisarežiimist, nagu see juhtub Ukraina liitumisel NATOga, ei ole ilmselgelt meie valik,» kuulutas diplomaat esmaspäeval ajakirjas Ogonjok ilmunud usutluses, vahendas Interfax.



Karassini sõnul suudavad Vene konsulaarstruktuurid viisarežiimi kehtestamiseks «üsna kiiresti valmistuda».



«Küsimus on muus: kas meie riikidel on seda vaja?» osutas ta.



Ukraina ärritas Venemaad, avaldades hiljutises Vene-Gruusia sõjalises vastasseisus tugevat toetust Gruusiale, ning otsustades kehtestada Ukrainas baseeruva Venemaa Musta mere laevastiku laevadele-lennukitele uue piiriületuskorra.



Samuti on Ukraina liidrid toonitanud vajadust riigi julgeoleku kindlustamiseks ühineda kollektiivse julgeolekusüsteemiga, kiirendades pürgimist NATOsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles