Metskalkunid ründavad postiljone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskalkun (Meleagris gallopavo)
Metskalkun (Meleagris gallopavo) Foto: Wikipedia.org

USAs Wisconsini osariigis Oweni looduskaitsealal elavad metskalkunid (Meleagris gallopavo) ründavad postiljone.

Kohaliku postkontori juht Mara White ütles, et oma senise karjääri jooksul on ta kokku puutunud väga erinevate postiljonide ründamise juhtumitega, kirjutab Yahoo news.

«Kalkunite rünnakuid pole varem ette tulnud ja see on midagi täiesti uut,» lausus White.

Postkontori juhi kinnitusel ründavad looduskaitsealal elavad kalkunid selle piirkonna posti laialikandjaid ja takistavad neil tööd teha.

USA loodusvarade ametkonna esindaja, zooloog Eric Lobneri kinnitusel on lindudel paaritumishooaeg ja selle tõttu võivad nad agressiivsemad olla.

«Kalkunite paaritumisperiood algas aprillis ja kestab mai keskpaigani,» selgitas Lobner.

Lobner lisas, et metskalkunite paaritumisel mängivad tähtsat rolli värvid ja isaste lindude pea värv muutub sel ajal sinisest kas valgeks või punaseks.

«Kalkunite tähelepanu võis tekitada see, et postiautodel on nii punast, valget kui ka sinist värvi,» nentis ametkonna esindaja.

Looduspargi aladel posti laiali kandjad said enda kaitseks veepüstolid.

«Kui esialgu aitas see linde eemale peletada, siis nüüd on näha juba märke, et kalkunid on sellega harjunud ega karda enam veepüstolit,» lausus Lobner.

Mõned postiljonid on kalkunite eest kaitsmiseks muretsenud endale pikad kepid.

«Kohalikel elanikel on komme metskalkuneid sööta, kui need inimeste elukohtade juurde satuvad. See võib olla ka põhjus, miks need linnud inimesi ei karda,» selgitas Lobner.

Ta lisas, et postitöötajad koos looduskaitsjatega otsivad lahendust, kuidas postiljone lindude rünnakute eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles