Ligi: tahe on tugevnenud

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu

Kulutusi kärbitakse kindlasti sotsiaalministeeriumi, kultuuriministeeriumi, kaitseministeeriumi ja majandusministeeriumi realt, ent loodetavasti õnnestub veel kulude piiramise kohti leida, sõnas Jürgen Ligi.


«Tänane koosolek näitas, et tahe on tugevnenud,» ütles riigikogu rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi Postimees.ee'le kommenteerides valitsusliidu eestseisuse koosolekut, kus arutati järgmise aasta riigieelarve täiendavat kärpimist.

Üks kärpe eesmärke on euro kasutusele võtmine 2011. aastal.

«Kindlasti positiivne, et rahandusminister initsiatiivi võttis, eelarve kolmandal lugemisel saame veel kärpeid teha,» lisas Ligi.

«Ma ei defineeriks ettepanekuid siiski Padari ettepanekutena, eelmise nädala esmaspäeval sai talle selliste mõtetega lagedale tulemiseks koalitsiooni eestseisuses ülesanne antud,» ütles Ligi.

Ligi ei nimetanud kärbitavate valdkondade hulgas haridust, ent meenutas, et juba eelarve eelnõu koostamisel sai haridusministeerium koalitsiooni osapoolte ühisel otsusel suure erandi.

Ta ütles, et seaduste muudatustest ja tuluprognoosi vähenemisest tulenevate kärbetega saadakse ilmselt suuremate pingeteta läbi. Raskem on minna tehtud erandite kallale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles