Neinar Seli püüdis päti kinni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli aitas politseinikel korrarikkujaid tabada.
Neinar Seli aitas politseinikel korrarikkujaid tabada. Foto: Sille Annuk.

Tuntud tartlane, ärimees Neinar Seli aitas politseinikel pätipoissi kinni pidada, juhatades korrakaitsjad esmalt autot lõhkunud nooruki jälile ning pidades hiljem ise sama noormehe ise kinni.


Ööl vastu 9. jaanuari südaöö paiku sai politseipatrull väljakutse Tartusse Väike-Kaare tänavale, kus noortekamp olevat ära lõhkunud veoauto tuled, vahendas Lõuna politseiprefektuur.

Politseinikud võtsid kaasa veoauto omaniku ning hakkasid ümbruskonda läbi vaatama. Lembitu ja Väike-Kaare tänavate nurgal märgatigi kirjeldusele vastavaid noori, kelles kahjukannataja tundis ära tema sõiduki tulede lõhkujad.

Politseiautot märgates üritasid noored põgeneda, ent mundrimehed pidasid kaks 16-aastast noormeest siiski kinni.

Mõlemad noorukid olid alkoholijoobes ja nad toimetati väärteoprotokollide koostamiseks arestimajja.

Intsidendis osalenud veel ühel noormehel õnnestus esmalt põgenema pääseda, kuid politseinikud asusid teda jälitama.

Peagi nähti noormeest kõndimas Elva tänaval, kus ta patrulli nähes põgenes ühe maja õue.

Hoovil ringi kõndivaid politseinikke nähes tuli majast välja ka majaomanik, ärimees ja Kaitseliidu Tartu maleva ohvitser Neinar Seli, kes uuris, milles asi.

Kuna noormeest aiast ei leitud, politseinikud lahkusid. Mõne aja pärast helistas majaperemees aga juhtimiskeskusesse ja teatas, et nägi ühte noormeest oma õue peal liikumas.

Politseinikke märgates hakkas noormees taas üle aia ja teiste majade hoovide kaudu põgenema, ning korrakaitsjad võtsid talle sappa.

Intensiivse tagaajamise järel pidas Neinar Seli põgeneva nooruki kinni. 16-aastane alkoholijoobes noormees toimetati arestimajja, kus talle väärteoprotokoll koostati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles