Teated

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KONTSERDID


Noortekooride festival


5. veebruaril kl 19 on Tartu Ülikooli aulas III Tartu rahvusvahelise noortekooride festivali raames Treffneri gümnaasiumi segakoori Anima, Tartu neidudekoori Kurekell, Reiniku gümnaasiumi segakoori ja Tartu Noortekoori kontsert. 6. veebruaril kl 18 esinevad ülikooli aulas Tallinna reaal­­kooli segakoor, Tampere noortekoor Sympaatti ja Härma gümnaasiumi segakoor. Kl 20 on Jaani kirikus Kuusalu noortekoori, Sigulda noortekoori Atvars ja Eesti Koolinoorte Segakoori kontsert.


7. veebruaril kl 15 on Jaani kirikus Tallinna reaalkooli segakoori, Tampere noortekoori Sympaatti ja Härma gümnaasiumi segakoori kontsert. Kl 18 esinevad ülikooli aulas Kuusalu noortekoor, Sigulda noortekoor Atvars ja Eesti Koolinoorte Segakoor. 8. veebruaril


kl 14 algab Vanemuise kontserdimajas festivali lõppkontsert, kaastegev puhkpilliorkester Tartu Mar-gus Kasemaa juhatusel. Teave www.kultuuriaken.tartu.ee.


Linnamuuseumis


6. veebruaril kl 18 Tartu linnamuuseumis (Narva mnt 23) kontsert «Meistrite akadeemia». Kavas W. A. Mozarti, F. Schuberti ning P. Tšaikovski teosed viiulile ja


klaverile.



ÜRITUSED


Perepäev


7. veebruaril kl 12 algab Tartu valla, Kõrveküla lasteaia ja Tartumaa Spordiliidu korraldatav tasuta perepäev Raadi linnaosas Pärna alleel. Pered saavad mõõtu võtta vahvatel võistlustel, suusatada, kelgutada, vaadata Kaitseliidu tehnikat, lasta märki, sõita maasturiga ja teha muud põnevat. Pakutakse sooja suppi ja teed.


Regilaulutuba


7. veebruaril kl 18 algab Tartu seltside maja (Pepleri 27) esimesel korrusel tasuta regilaulutuba, kus Edakai Simmermann räägib draama elementidest regilauludes. Lauldakse jutustavaid draama elementidega regilaule. Kõik regilaulusõbrad on teretulnud!


Viktoriin õpilastele


23. veebruaril on Tartu linnamuuseumis (Narva mnt 23) traditsiooniline Eesti Vabariigi aastapäeva viktoriin, teema «Eesti NSV ja Tartu». Kl 12–14 võistlevad põhikooli õpilased, kl 15–17 gümnasistid.


NB! 17. veebruaril kl 15 algaval õppepäeval linnamuuseumis


tutvustatakse viktoriinikirjanduse sisu.


Viktoriinile saab registreeruda


astrid.madsen@katarina.ee, õppepäevale pole vaja eelregist-


reeruda. Teave tel 746 1906, www.tartu.ee/linnamuuseum.


Vastlamäng


17., 18., 19., 20. ning 23. veebruaril kl 10 ja 11 saavad lapsed vastlamängus «Vastel-pastel vastlapäev» aimu vastlapäeva kommetest, maagiast, liulaskmisest jne. Lugude vahepeal lauldakse, vuristatakse vurrkonti ja tehakse muud põnevat. Vastla-


päeva kombeid õpetavad Marietta Aardam ja Terje Puistaja. Tulijatel palutakse kaasa võtta peotäis riideräbalaid. Eelregistreerumine tel 5649 2650 ja e-posti aadressil terjepu@gmail.com. Rühma suurus kuni 25 inimest, mäng kestab 45–60 minutit.



TEATED


Kodukotus


Täna kl 13.30 räägib eakate rahvaülikoolis Tiigi seltsimajas pärimisõigustest notar Paavo Uibo-puu. Kl 15 on seeniormeeste klubi kokkutulek Turu 3. 8. veebruaril kl 16 on Atlantises kesk- ja vanemaealiste puhkeõhtu, laulab-mängib Arvo. Igal K kl 10–13 saab Turu 3 tervisetoas mõõta vererõhku, veresuhkrut jne.


Luutiheduse mõõtmine


Täna kl 9–16 saab Raekoja apteegis tasuta mõõta luutiheduset (mõõdetakse kannast). Eelregistreerimine tel 742 3560.


5. ja 6. veebruaril kl 9–16 saab tasuta mõõta luutihedust TÜ Kesklinna apteegis (Poe 8). Eelregistreerimine tel 742 3593.


Päevakeskus Kalda


Täna kl 13 ekskursioonide arutelu. 11. veebruaril kl 15 sõbrapäeva meelelahutuslik pärastlõuna. Kaunase pst 22.


Rahvatervise ja loodusravi ühing


Täna kl 15 algab Anne sauna teisel korrusel koduse taastusravi kursus.


Kunstiklubi läheb näitusele


Täna kl 16.30 hakkab kunstimuuseumi kunstiklubi muuseumis vaatama Peeter Lauritsa fotode, Tiit Jaansoni maalide ja Ants Laikmaa pastellmaalide näitust.


TÜ pensionäride ühing Vitae


5. veebruaril kl 12.30 koguneb Vitae ruumides arstide klubi, tüvirakkudest räägib dotsent Andres Piirsoo. 11. veebruaril kl 12–14 on Vitae ruumides tervisetuba. 12. veebruaril kl 15 kohtuvad Vitae liikmed Raekoja plats 12


Tiit Veeberiga. T ja N kl 11–12 on ülikooli spordihoones (Ujula 4) Vitae liikmetele võimlemine.


Lasteraamatu esitlus


5. veebruaril kl 18 Tartu Kirjanduse Maja krüptis (Vanemuise 19) Heiki Vilepi lasteraamatu «Une-Mati udujutud» esitlus. Lastel on lubatud ka ema-isa kaasa võtta.


Tasuta head asjad


6. veebruaril ja 7. veebruaril


kl 10–15 pakub Tartu Laste Turvakodu Tiigi 55 tasuta rõivaid, jalanõusid ja mänguasju.


Sugupuu-uurijate seltsi Tartu osakond


7. veebruaril kl 11 on Eesti Rahva Muuseumi loengusaalis (Kuperjanovi 9) sugupuu-uurijate seltsi Tartu osakonna järgmine kokkusaamine. Valdur Mikita räägib genealoogiast ja DNAst. Osavõtusoovist teatada tel 730 0842 või 5598 6698.


Diabeetikute selts


7. veebruaril kl 14 algab Rahu 8 Tartu Diabeetikute Seltsi üldkoosolek.


Soolakamber


Tartu hooldekodus (Liiva 32) on kasutusel soolakamber. Seansi pikkus 40 minutit, hind Tartu linna pensionärile 35 kr, tavakodanikule 50 kr. Teave ja eelregistreerimine tööpäevadel kl 10–12


tel 746 1546.


Diabeetikutele


N kl 16–18 mõõdetakse Tartu Diabeetikute Seltsi kaasabil


Tartu Puuetega Inimeste Kojas (Rahu 8) veresuhkrut. Vajadusel dieedi-alane konsultatsioon.


Samas teave diabeetikute seltsi tegevusest.



KOOLITUSED


Mahepõllunduse huvilistele


6. veebruaril kl 10 on Tartu Põllumeeste Liidu saalis (Jalaka 48) mahekitsekasvatuse tasuta koolitus. 9. veebruaril kl 10 algab samas maheköögiviljakasvatuse tasuta koolitus. Teave ja registreerimine tel 5662 0955 ja 742 2051.



NÄITUSED


Lapitööd


E–L kl 9–20, L kl 10–16 saab Tammelinna raamatukogus (Suur kaar 56) kaeda Tartu Puuetega Inimeste Koja käsitööringi lapitööde näitust «Õhus on kevadet».


Fotonäitus


E–R kl 10–18, L ja P kl 10–15


on Uppsala Majas (Jaani 7) Leili Libliku tasuta fotonäitus Eesti


loodusest.


Vanemuise kontserdimajas


Vanemuise kontserdimajas on Tauno Kangro ning Nerva skulptuuri- ja graafikanäitus «Loomkatsed pronksi ja lõuendiga».


Postimuuseumis


K–P kl 11–18 võib postimuuseumis (Rüütli 15) vaadata püsinäitust «Iga ukseni päikeses ja sajus. Eesti rahvuslik postiametkond 90». Samas on väljas näitused «Kuidas koguda marke? Filateelia ja selle ajalugu, markide kogumise viisid ja abivahendid. Näpunäiteid algajale filatelistile» ning «Rootsi riikliku postikorralduse sisseseadmine Eesti- ja Liivimaal 17. sajandi 30.-40. aastatel».


Teave www.erm.ee.


Uus programm


Eesti Rahva Muuseumi postimuuseumi uues muuseumiprogrammis «Kiri sõbrale» saavad lapsed uurida erinevaid marke ja ümbrikke ning kirja kirjutamise ja saatmise viise. Uurimisele järgneb tegevus: kirjutatakse kirja või joonistatakse postkaarte, meisterdatakse nende saatmiseks ümbrik ja vormistatakse see nagu kord ja kohus. Teave www.erm.ee.


Tartumaa muuseumis


T–R kl 10–17, L kl 10–15 on Tartumaa muuseumis (Pikk 2, Elva) avatud Pärnumaa muuseumi koostatud näitus «Kaks algust», mis annab ülevaate Eesti Vabariigis kasutatud eraldusmärkidest ja nende arengust. Samas saab vaadata näitust «Vabadussõda Tartumaal» ja Milvi Kapauni loodusfotosid.


Põllumajandus­­muuseumis


T–P kl 10–16 püsinäitused eesti talupoja maaharimisest, külvist, viljalõikusest, karjapidamisest, linakasvatusest, mesindusest, kodulindudest, linakasvatusest ja talurahva veovahenditest. Samas saab vaadata näitust «Kartul, meie teine leib». Näituseväljakul võib kaeda vanu haruldusi. Ekskursioonid ettetellimisel tel 738 3810, teave http://www.epm.ee.



SPORT


Tasuta nõu


5. veebruaril kl 18–20 jagavad Tähtvere spordipargi soojakus maratonihuvilistele tasuta suusaalaseid teadmisi Tartu Suusaklubi treenerid Jaak Teppan, Kerstin Margus ja Tiia Teppan.


Talvine rannavolle


5. veebruaril võistlevad Nõo


rannahallis talvise rannavolle


karikasarjas naistepaarid. Algus


kl 17.30. Registreerumine tel


507 9690 või RainR@Rain.ee. Juhend ja teave www.rannahall.ee.


Maadlus


7. veebruaril kl 10 algavad Tartu Ülikooli sprodihoones (Ujula 4) Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma maadluses. Sissepääs ta-suta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles