Kallasvuo: firma imago sai Lex Nokia poleemika tõttu kannatada

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo
Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo Foto: AFP / Scanpix

Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo tunnistab, et firma maine sai Lex Nokiaks kutsutava andmekaitseseaduse ümber puhkenud poleemikas kahjustada.


YLE saates «A-plus» rõhutas Kallasvuo, et Nokia ei kavatse Soomest ära kolida ja lükkas tagasi kuulujutud surve avaldamisest.

«Kasutan praegu võimalust ja ütlen, et sõltumata sellest Lex Nokiast või andmekaitseseaduse muudatusest pole Nokial plaanis Soomest ära minna. Meil pole selliseid mõtteid ega plaane,» ütles ta.

Kõnealune muudatus annab tööandjale õiguse nuhkida töötajate e-kirjades. 

Mobiiltelefonidetootja on tüdinud sellest, et Nokiast on tehtud justkui majanduselu räpaste riugaste osakond.

«Soomes on Nokia kuvand saanud seetõttu pleki külge. See tekitab meelehärmi ja valmistab pettumust, kuna oma arvates oleme täiesti süütud.»

Nokia ei kavatse ise hakata uurima, kust süüdistused surve avaldamisest alguse said. Küll aga oleks firma tänulik, kui mõni ametkond selle välja selgitaks.

Majanduselus peab aga ka Nokia vööd koomale tõmbama. «On täiesti selge, et kokkuhoiueesmärgid toovad endaga kaasa veel lisakärpeid. See on täiesti kindel. Ka personali hulgas,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles