Tööandjad: soovitasime juba 2007. aastal pensioniiga tõsta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid pensioniametis
Pensionärid pensioniametis Foto: Liis Treimann

Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi sõnul on tööandjad alates 2007. aastast korduvalt soovitanud pensioniiga 67. aluaastani tõsta.


«Oleme seda korduvalt toonitanud ja toetanud ning me pole sellest taganenud,» sõnas Veskimägi, kelle sõnul peab Eesti minema sama teed nagu naabrid üle lahe. Veskimägi sõnul polnud Soomel muud valikut, kuna heaoluriik ei suuda enam kogu heaolu kinni maksta. «Soomes on töötuabiraha läinud ka nii suureks, et pole mõtetki tööle minna,» märkis ta.

Volikogu juht lisas, et pensioniealiste hulk ühiskonnas on juba praegu üpris suur ning jätkab kasvamist ka järgnevatel aastatel. «Noori tuleb tööjõuturule koguaeg vähem,» lisas ta. Veskimägi kritiseeris ka neid, kes väidavad, et pensioniiga pole mõtet tõsta, kuna Eesti mehed ei ela niikuinii nii kaua, et pensionile minna. «Need, kes elavad neljakümneseks, elavad ka 75ni,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles