Noored interpreedid mängivad mõisates kammermuusikat

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kammermuusika.ee

Taaskord jõuab Järvamaale kaks kontserti noorte interpreetide ühenduse, MTÜ Muusikasõprade Seltsi sarjast «Kammermuusika mõisakoolides».


Naistepäevateemalist kontserti Robert Schumanni muusikaga on võimalik kuulata 6. märtsil kell 10.30 Kabala mõisas ja kell 12.30 Särevere mõisas.
Muusikasõprade Seltsi aseesimees Kadri-Ann Sumera täpsustas, et ühe romantilise ajastu tuntuima laulutsükliga «Naise elu ja armastus» astub üles noor Viinis õppiv sopran Katrin Targo, Viiulisonaadi esitavad Kristina Kriit ja Diana Liiv. «Laulutsükkel «Naise elu ja armastus» Adalbert von Chamisso tekstile jutustab naise nähtuna loo armumisest, enese tundmaõppimisest, määratust õnnest ja kibedast kaotusvalust,» lausus ta.


Sumera lisas, et kui tsükkel «Naise elu ja armastus» on valdavalt helges ja kirkas toonis, siis Viiulisonaat kuulub Robert Schumanni tormilisemate teoste hulka. «Esimene osa on lainetav, täis ootamatuid puhanguid ja voogavaid meloodiaid, teine osa õrn ja justkui kuulatav - paus enne finaali virtuoosset perpetum mobile't,» selgitas ta.
Sarja «Kammermuusika mõisakoolides» käivitas Muusikasõprade Selts kooliaasta algul. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles