Tänane Kalevi ja Rocki mäng tõsteti Tartusse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Illak
Riho Illak Foto: Siim Kumpas

Tartu Ülikooli / Rocki ja Kalev/Cramo juhid leppisid kokku, et tänane otsustav veerandfinaalmäng toimub hoopis Tartus, mitte Tallinnas Saku suurhallis, nagu algul kavas.



Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhi Riho Illaku sõnul tingis erandliku otsuse soov kodupublikule viimast korda tõestada, et Rock on võimeline ülikooli spordihallis Kalev/Cramot võitma.



«Teisalt on Kalev/Cramo juhid ja mängijad veendunud, et just Tartus mängimine sobib neile paremini kui Saku suurhall, kus nad meile läinud nädalal ju esimeses mängus kaotasid,» selgitas Illak. «Nii me kokkuleppele jõudsimegi.»



Koduväljaku needus



Rocki peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul on tõepoolest muutumas vaat et tavapäraseks Cramole kaotamine kodus ja võitmine Saku suurhallis. «Tallinlastel on ebausk koduse Saku suurhalli ees, meil aga ülikooli spordihalli suhtes,» selgitas ta.



Visnapuu sõnul on koduseinte eelis pigem müüt, mis toimib Rocki kahjuks. «Kui me ka täna kodus kaotame, siis tuleb kõne alla meeskonna koduväljaku vahetamine – me lihtsalt ei suuda enam neid pealtvaatajatelt tulevaid nördinud pilke taluda!»



Illaku sõnul ei hoia TÜ/Roc­ki tegelikult Tartus miski kinni, samas on meeskonna peasponsor Saku avaldamas survet, et meeskond koliks samuti Saku nime kandvasse suurhalli.



«Meie meeskonna tuumikmängijatel pole otsest seost Tartuga – Gert Kullamäe mängiks meeleldi kodus,» lausus ta. «Ka grusiinid eelistaksid Tallinna, mille rahvusrestoranidest leiab palju parema gruusia köögi.»



Tartlane särtsakamaks


Viimasel ajal kehvapoolset mänguvormi näidanud Tanel Teini kinnitusel soosib Tartu rahulik elutempo vahest liigagi stoilist suhtumist professionaalsesse sporti. «Arvan, et Tallinna särtsakam elutempo annaks minusugusele vanale tartlasele väljakul tublisti hoogu juurde,» lausus ta.



Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa lausus, et Kalev/Cramo ja TÜ/Rocki asukohalinnade vahetamine on olnud tõepoolest viimasel ajal klubijuhtide neljasilmavestlustes üks peateemasid. «Mulle ja Nenad Vucinicile Tartu meeldib,» kinnitas parajasti liiklusummikus viibinud Valdmaa.



Tartu Postimehele teadaolevalt on Rocki ja Kalev/Cramo võimaliku kohavahetuse üks põhjusi Saku kehv positsioon Lõuna-Eesti õlleturul – Rocki reklaamimine Tartu korvpallimeeskonna särkidel pole andnud soovitud rahalist efekti, sestap on Saku sidunud tuleva aasta sponsorlepingu meeskonna Tallinna-kolimise nõudmisega.



Saku esindajad ei soovinud Postimehe informatsiooni eile kinnitada ega ümber lükata.



Nils Niitra on Tartu Postimehe spordireporter.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles