Paet: Venemaa on maha mänginud suure osa oma autoriteedist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX.

Välisminister Urmas Paeti hinnangul Gruusia-Venemaa konfliktis võitjaid ei ole ning Venemaa on maha mänginud suure osa oma autoriteedist.

«Venemaa on saanud tohutu kahju oma rahvusvahelisele usaldusväärsusele,» ütles Paet ETV saates «Olukorrast Gruusias».

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser nentis, et Venemaa arvestas oma rahvusvahelise maine kannatamisega.

Küsimus, kas Venemaa on võitja või kaotaja, sõltub tema hinnangul eelkõige sellest, kuidas käitub rahvusvaheline üldsus, esmajoones Lääne riigid.

«Ma arvan, et Venemaa on valmis seda olukorda tõlgendama oma võiduna ka juhul, kui tema maine kannatab, aga tema positsioon muutub tugevamaks. Venemaa kindlasti on valmis maailmaga suhtlema jõupositsioonilt, kui tal lastakse seda teha,» lausus Mikser.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on võitjate ja kaotajate dilemmast praegu väga vara rääkida.

«Koguaeg on loodetud, et me ei peaks Gruusiale liiga palju tähelepanu pöörama, et Gruusia on väike riik ja Venemaa on olulisem. See on selline oluline ja ohtlik illusioon,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles