Savisaar: Tallinn teeb teise positiivse lisaeelarve

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul kavatseb linnavõim oktoobris heaks kiita tänavuse teise lisaeelarve, mis tuleb positiivne ja kus suure tõenäosusega antakse lisaraha kanalisatsiooni rajamiseks.

«Lisaeelarve tuleb positiivne, kuid ei tahaks täpsetest numbritest veel rääkida,» lausus Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil. Esialgse plaani kohaselt jõuaks tänavune teine lisaeelarve linnavalitsusse 8. oktoobril ning volikogu saali kinnitamiseks oktoobri lõpus.

Linnapea sõnul näeb lisaeelarve ette ridamisi ümberpaigutamisi ning võimalusi selleks annavad näiteks odavamaks muutunud ehitushinnad.

Ta märkis, et arvatust ligi 350 000 krooni vähem maksid uuendused Kanutiaias ja ligi 250 000 vähem tööd Mustamäel Männipargis.

Savisaar lausus, et on kaks suurt küsimust, kuhu plaanitakse kindlasti lisaraha anda. Üks neist on kanalisatsioonitrasside ehitamine ning teine on linna transpordiettevõtted.

Savisaar ütles, et linn tegeleb praegu ka 2009. aasta eelarve kokkupanemisega ning see peaks tulema suurem kui tänavune. Ka tuleva aasta eelarve täpsematest numbritest ei soostunud ta rääkima.

Juunis kiitis linnavõim heaks 63,4 miljoni krooni suuruse lisaeelarve, mille järel küündis linna tänavune eelarve ühtekokku 7,78 miljardi kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles