Heath Ledger põdes bipolaarset häiret?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heath Ledger
Heath Ledger Foto: Reuters / Scanpix

Briti ajakirjaniku Janet Fife-Yeomansi raamatus «Heath: A Family`s Tale» seisab, et selle aasta alguses ravimite üledoosi tagajärjel surnud näitleja Heath Ledger põdes bipolaarset häiret.

Heath Ledgeri onu Haydn Ledgeri sõnul on bipolaarne häire nende suguvõsas levinud, kirjutab News of the World.

«Ka minul endal on diagnoositud bipolaarne häire ning ma ei häbene seda. Kuid ma ei mõista, miks arstidel läks selle diagnoosimisega nii kaua aega,» selgitas Haydn Ledger.

Raamatus seisab, et Heathi sõprade kinnitusel vaheldusid näitlejal kõrgenenud meeleolud alanenud meeleoludega ja vastupidi.

Näitleja elukaaslane Michelle Williams kinnitas mehe meeleolukõikumisi ning arvas, et nende lahkuminek süvendas Ledgeri haigust.

Raamatus on ära toodud ka Ledgeri isa kahtlused, et ta poeg võis kannatada bipolaarse häire all. 

Raamatus kirjeldatakse ka Heath Ledgeri suhteid kaasstaaride Heather Grahami ja Naomi Wattsiga.

Bipolaarne meeleoluhäire ehk bipolaarne häire on psüühikahäire, mille puhul vahelduvad kõrgenenud meeleolu, aktiivsuse ja energiaga perioodid alanenud meeleolu, aktiivsuse ja energia perioodidega.

Alanenud meeleolu perioodid sarnanevad bipolaarse meeleoluhäire puhul tavalise depressiooniga. Maania ajal on patsient ülienergiline, sage on ideedetulv, tihti võtab ta endale võimatuid ülesandeid, mida üritab ka täita.

Sageli loobuvad patsiendid täielikult unest ja söömisest, mis viib üldise kurnatuseni. Kui maaniaga kaasnevad psühhootilised sümptomid, võib patsient meelepetete või luulude ajel olla ohtlik enesele ja teistele ning vajab tingimata hospitaliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles