Rohelised toetavad perioodika käibemaksu soodusmäära

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits.

Erakond Eestimaa Rohelised andis täna Riigikogu menetlusse muudatusettepanekud eesmärgiga sätestada mahetoidule ja selle käitlemisele  üheksaprotsendiline ning säilitada perioodikale viieprotsendiline käibemaksumäär.


Rohelised on seisukohal, et mahetoidu ja selle käitlemis- ning töötlemisteenuste madalama käibemaksumääraga saaks soosida mahetoidu osakaalu kasvu meie toiduratsioonis ning luua eeldusi vastavaks töötlemis- ning kaubandusettevõtluseks.

«Mahetoidu roll on tervise seisukohalt oluline: tegemist on toiduga, mis ei sisalda säilitus ja tehisaineid ning mis on kasvatatud sünteetiliste väetiste ja mürkide mõjuta,» märkis EER fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg ja toonitas, et mahetootmisel on kahjustatud ökosüsteemi ja mullaviljakust vähem kui nn intensiivtootmisel.

Menetlusse antud eelnõuga toetavad Eestimaa Rohelised viieprotsendilise käibemaksumäära säilitamist perioodilistele väljaannetele, kuna ajakirjandus ja sõnavabaduse tagamine on oluline ning seda kindlasti just majanduskriisi perioodil.

«Majandusraskused mõjuvad tugevamini sisul ja analüüsil põhinevale meediale. See mõju on suures osas seotud just majanduslanguse tingimustes väheneva reklaamimahuga,» ütles Strandberg.

«Uuriv ajakirjandus on demokraatia parimaks toeks ja osaks selle tagamismehhanismidest. Just majanduslanguse ajal vajame jätkuvalt stabiilset vaba sõnaga stabiilset ajakirjandust,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles