Wall Streetil kaubeldi ilma ühtse suunata

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiabörside hinnainfo Tokyos
Aktsiabörside hinnainfo Tokyos Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikide aktsiaturud liikusid eile ilma kindla suunata, Dow Jonesi tööstuslik keskmine ja Standard & Poor's 500 lõpetasid päeva väikse tõusuga.


Föderaalreservi 800 miljardi dollari suurune toetuspakett firmade ja kodumajapidamiste laenudele tekitas lootust majanduse elavnemisest, vahendas Bloomberg. IT-sektori uudised aga jahutasid entusiasmi.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine kerkis 0,43 protsenti ja S&P'500 0,66 protsenti. Tehnoloogiafirmade Nasdaqi indeks sulgus aga 0,50 protsendiga miinuses.

Nasdaqi indeksit alandas interneti võrguseadmeid tootva Cisco teade tootmiskatkestusest Põhja-Ameerika tehastes. Firma püüab viiepäevase tööpausiga hoida kulusid kokku. Cisco aktsia kukkus uudise tõttu 6 protsenti.

Föderaalreservi tugipakett jättis varju sisemajanduse koguprodukti vähenemist näidanud statistikauudised.

Riigi kontrolli all olevate kinnisvaralaenufirmade Fannie Mae ja Freddie Maci aktsiad kosusid vastavalt 38 ja 18 protsenti. JP Morgan Chase'i aktsia kallines 7,9 ja Citigroupi aktsia 2,2 protsenti.

Aasia börsid reageerisid ettevaatlikult USA toetuspaketile. Regiooni suurima, Tokyo börsi Nikkei 225 indeks lõpetas täna 1,33 protsendiga miinuses.

«Föderaalreservi võimas rahasüstiplaan on midagi sellist, mida valitsus oleks pidanud esimese asjana ette võtma,» ütles väärtpaberifirma Tokai Tokyo Securities strateeg Seiichi Suzuki AFP-le.

«Tegemist on sellise asjaga, mida investorid olid oodanud praeguses karmis situatsioonis.»

Lõuna-Korea Kospi kerkis päeva lõpuks 4,7 protsenti, Hongkongi Hang Seng oli enne börsi sulgemist 2,94 protsendiga plussis.

Tänupüha tõttu on Wall Streetil homme vaba päev, reedel on oodata tavalisest väiksema käibega kauplemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles