Reforminoored: Tallinna linnavalitsus vajab tuulutamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu lipp.
Keskerakonna noortekogu lipp. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna Tallinnas toimunud Reformierakonna Noortekogu üldkoosolekul vastu võetud poliitilises avalduses leiti, et Tallinna linnavõim vajab uut hingamist.


«Keskerakonnal pole ühtegi uut ideed, kuidas linna edasi viia,» lisas Palling, teatas noortekogu.

«Noorena tahaks ma olla uhke oma riigi pealinna üle. Kahjuks on linn muutunud kõrgeks käskijaks ja kamandajaks, mis tuli kõige teravamalt esile lumetormi käigus, kui mupo hakkas koduomanikke trahvidega ähvardama.»

«Üle kogu Eesti kokku tulnud noored leidsid, et pole olnud ühtegi uut edasiviivat mõtet, millega Tallinna Linnavalitsus oleks välja paistnud. Teame aga kõik, et kui me tahame, et Talllinn oleks vingem linn kui Riia, Helsinki või Stockholm ja noored ei läheks sinna ära, siis on vaja noortele, ajudega inimestele, midagi pakkuda.»

Reformierakonna Noortekogu tegi Tallinna Linnavalitusele ettepaneku ausalt piinlikku olukorda tunnistada ning asuda otsima ideid, mis tooks noori Tallinnasse tagasi.
«Kui Keskerakond sellega hakkama ei saa, siis meil on ideed olemas ning oleme valmis neid linnaelanike toetusel ka ellu viima,» ütles Palling.

Reforminoored seisavad Tallinnas selle eest, et linna juhtimisstruktuur tuleb muuta selliseks, et tagatakse teenuste osutamine kõikide linnaosade elanikele. Linnaosavanemate ülesandeks saab olla kodanike probleemide lahendajateks, nagu see oli enne Keskerakonna võimuletulekut

Linnaelanikke teavitatakse tavameedia kaudu ning lõpetatakse linnajuhtide kiitmiseks loodud propagandasaadete tootmine linnaelanike raha eest. Vabanevad miljonid suunatakse investeeringutesse.

Linnaelanikke tagakiusava munitsipaalpolitsei tegevus lõpetatakse. Linnakodanikku suhtutakse edaspidi kui klienti, mitte kui potentsiaalsesse trahvimaksjasse.

Linna toetuse andmise üle kauplemine ning oluliste kultuuriobjektide omavaheline vastandamine jääb minevikku.

Soodustamaks noorte osavõttu trennidest ja ringidest toetab linn huvialakeskuste loomist. Iga kooliealine noor saab võimaluse osaleda vähemalt ühes trennis või ringis.

Viiakse ellu koolivägivalla vähendamise programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles