Rootsi toetab autotööstust 28 miljardi krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo logo
Volvo logo Foto: AFP / Scanpix

Rootsi valitsus teatas, et on valmis raskustesse sattunud Volvot ja Saabi toetama 28 miljardi Rootsi krooniga (41 miljardit Eesti krooni).


Abiplaani järgi suurendatakse investeeringuid autofirmade arendustegevusse ja tootearendusse ning antakse riigi tagatis Euroopa Investeerimispangast võetavale laenule.



Rootsi valitsus tegi eile oma otsuse teatavaks pärast seda, kui USA esindajatekoda kiitis heaks autotööstuse abipaketi. Volvo kuulub Fordile ja Saab General Motorsile.



Rootsi rahandusminister Anders Borg kinnitas, et riik ei soovi endale osalust autofirmades. Valitsus on huvitatud autotööstuse elujõulisest jätkamisest, kuna see annab 15 protsenti riigi ekspordist ja pakub tööd 140 000 inimesele.



Saksa autotootjad teatasid eile, et nõuavad nii USA valitsuselt kui ka Euroopa Liidult 20–40 miljardi euro suurust laenu. (AFP/BNS/PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles