Vedurimeeste kollektiivlepingut tänavu ei sünni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee rong Tondil.
Eesti Raudtee rong Tondil. Foto: Liis Treimann

Eesti Vedurimeeste Ametiühing ja Eesti Raudtee ei jõudnud esmaspäeval läbirääkimistel kollektiivleppe sõlmimises kokkuleppele ning läbirääkimised jätkuvad jaanuaris.

Vedurimeeste ametiühingu juhatuse esimees Heino Rüütel ütles, et ainus, milles pooled esmaspäeval üksmeelele jõudsid, oli see, et vedurimeeste palk tõuseb järgmisel aastal tarbijahinnaindeksi võrra.

«Samas ei saa seda kokkuleppeks nimetada, kuna palgatõus tarbijahinnaindeksi tõusu võrra on sätestatud 2002. aastal sõlmitud kollektiivlepingus,» lausus Rüütel.

Vedurimeeste ametiühing soovib muuta praegust töökorraldust, mille järgi vedurijuhid töötavad režiimil 12 tundi töö, kuus tundi tööaja katkestus ning taas 12 tundi töö.

Eesti Raudtee tutvustab vedurimeeste ametiühingule oma seisukohti 6. jaanuaril ning läbirääkimised jätkuvad 9. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles