Päästeamet kutsub osalema loominguvõistlusel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistuse korraldatud laste loominguvõistlusel 2004. aastal osalenud Merle Assmann joonistus.
Päästeteenistuse korraldatud laste loominguvõistlusel 2004. aastal osalenud Merle Assmann joonistus. Foto: Urmas Luik

Päästeamet ja kohalikud päästeasutused kuulutavad välja lastele ja noortele suunatud päästeteemalise loominguvõistluse.


Loomevõistlus annab ilmeka pildi peamiselt laste ja noorte ohukäsitlusest, tõekspidamistest ning väärtushinnangutest. „Läbi loometööde saame väga head tagasisidet, kas ja milliseid ohuallikaid märgatakse ning näiteid elust, kuidas inimeste elusid on päästetud,“ ütleb päästeala loominguvõistluse projektijuht Janek Innos.



Samuti annab loominguvõistlus päästeteenistuse ennetustöötajatele palju ideid, kuidas ennetustööd elanikkonna hulgas paremini ellu viia.



Võisteldakse viies vanuseastmes: koolieelsed lasteasutused, algklasside, põhikooli ja gümnaasiumi õpilased ning täiskasvanud. Võistlustöödeks võivad olla nii joonistused, maalid, kollaažid, esseed, luuletused, meisterdused, videod kui ka helisalvestised.



Maakondlike võistluste parimad tööd saadetakse Päästeametisse, kus igast vanusegrupist valitakse välja parimad tööd, mille autorid saavad auhinnad ja kutsed Päästeameti peadirektori vastuvõtule.



Loominguvõistluse selleaastased teemad on: kujundan endale ägeda suitsuanduri, veeohud suvel ja talvel, aurupritsist päästeautoni, ka mina võin olla päästja, kui pomm plahvatab on juba hilja, miks ma helistan numbrile 112, tegime koos Nubluga ning minu kodukoha riskid



Võistlustööd tuleb toimetada hiljemalt 16. märtsiks lähimasse päästekomandosse. Päästeala loominguvõistluse juhendi leiab

http://www.rescue.ee/20873


Päästealal loominguvõistlust korraldatakse seitsmendat aastat. Eelmisel aastal esitati ligi 6000 loometööd.



Pärnumaa lastestest said eelmisele aastal siseministeeriumi eriauhinna Paikuse lasteaia Mesimumm Sinilille rühma lapsed plakati “Õnnetus ei hüüa tulles” eest. Parimate joonistuste kategoorias sai gümnaasiumi vanusegrupis teise koha Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi õpilane Sten Pedari tööga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles