Juhtkiri: hiigellaenuga valimiste suunas?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakid.
Rahapakid. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Postimees.ee vahendusel sai lugeda, et kui mõned riigikogulased suudavad kogu kuluhüvitise viimse sendini ära kulutada, siis leidub neidki, kel see raha üsna puutumata jääb.

Kohalike omavalitsuste laenamisega on üsna niisamuti - valla- ja linnaeelarve seadus lubab laenata kuni 60 protsenti eelarveaasta tuludest. Juriidiliselt on ka siin kõik korrektne ja nii Tallinnal kui paljudel teistel kohalikel omavalitsustel on laenuruumi veel küll ja küll. Ja kui Andrus Ansip mullu mais linnu-valdu liigse laenamise pärast suges, olid need, keda peaminister otsesõnu ära mainis, vaata et solvunudki. Mis pole keelatud, on ju lubatud.

Iseasi, kas alati peaks ikka viimse piirini minema. Eriti olukorras, kus maailma majandus erilisi tervenemise märke ei ilmuta. Aga põhjendused, miks laenata 600 miljoni krooni, on ju head - Tallinna finantsdirektor selgitab, et linn peab arenema, teenused olgu elanikele kättesaadavad. Ja - last but not least - kohalikud valimised koputavad uksele. Seda viimast muidugi ei mainita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles