Lätis algab kohus Ventspilsi meeri üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: SCANPIX

Riia ringkonnakohus kavatseb esmaspäeval hakata arutama kriminaalasja, mille raames süüdistatakse erinevates kuritegudes Ventspilsi linnapead Aivars Lembergsi.

Eelmisel aastal ühendas Riia ringkonnakohus kaks kohtusse saabunud kriminaalasja, milles mõlemas on süüdistatavaks Lembergs. Ühendatud kriminaalasja materjalid moodustavad 147 köidet, vahendas uudisteagentuur BNS.

Viimasena kohtule edastatud kriminaalprotsessis süüdistatakse meeri ametiisiku volituse täitmise jätkamises huvide konflikti olukorras, altkäemaksu võtmises ning dokumendi võltsimises. Samuti on talle esitatud süüdistus kõrgetele riigiteenistujatele seatud piirangute rikkumises.

Esimese kriminaalprotsessi raames süüdistatakse Lembergsit ametiisikuna korduvalt pistise võtmises 239 670 lati (5,3 miljoni Eesti krooni) ulatuses, samuti kuritegelikult saadud vahendite (üle miljardi krooni väärtuses) legaliseerimises, dokumendi võltsimises ning varalistes tehingutes osalemises, mis olid talle ametiseisundi tõttu keelatud.

Samuti on talle esitatud süüdistus ametivolituste kuritarvitamises, volituste täitmise jätkamises huvide konflikti tingimustes ning valeandmete esitamises deklaratsioonides.

Lisaks Lembergsile on süüalusteks ka tema poeg Anrijs ning ärimees Ansis Sormulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles