Taaramäe sai viimasel etapil 14. koha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Hanno Kross
Prantsusmaal sõidetud kõrgetasemelise velotuuri Tour de Mediterraneen viimase, mägise lõpuga etapi Nizzast Touloni võitis David Moncoutie. Tema eestlasest meeskonnakaaslane Rein Taaramäe lõpetas etapi 14. kohaga.

Etapi alguses lubati peagrupist lahkuda seitsmel mehel, kuid kuna seltskonnas oli ka üldarvestuses 11. kohal olnud prantslane Sébastien Turgot (Bbox Bouygue Telecom), siis Luiz Leon Sancheze liidrisärki kaitsnud Caisse d‘Epargne ei lubanud neil kaugele minna, kirjutab rattaprofid.com.

Touloni sisenedes olid jooksikud püütud ning raske, umbes 10 kilomeetri pikkuse lõputõusu alguses ründasid Taaramäe ja Danny Pate (Garmin). Sellele rünnakule vastasid peagi ka juba teada-tuntud mägironijad Mauricio Soler (Barloworld) ja David Moncoutie. Viimasel kilomeetril õnnestus Moncoutiel Solerist mööduda ning etapivõit väga aktiivselt sõitnud Cofidise meeskonnale võtta. Soler sai teise ning Soleri tiimikaaslane Christopher Froome kolmanda koha.

Rein Taaramäe langes lõpuks esikümnest välja ning sai 14. koha, kaotades võitjale täpselt minutiga.

Sanchez lõpetas etapi 12. kohaga, kuid sellest tuuri üldvõidu võtmiseks piisas. Kokkuvõttes sai teise koha viimasel etapil neljandana lõpetanud soomlane Jussi Veikkanen (Française des Jeux) ning kolmas oli iirlane Dan Martin (Garmin). Taaramäe kaotas kuue etapi kokkuvõttes Sanchezele 5.51 ning sai 24. koha..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles