Tez Tour peab siseturismi hinnataset liialt kõrgeks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimunud messil müüdud välisreiside ülisuur hulk viitab Tez Touri teatel tõigale, et siseturismi pakkumiste hinnatase on kohati liiga kõrge.


Tez Tour Eesti kommertsjuhi Lea Kroonmanni sõnul võistlevad Eesti reisihuviliste tähelepanu eest nii välisreiside korraldajad kui siinsed siseturismi firmad.

Kroonmanni hinnangul on suhe Eestis puhkamise ja soojamaareiside hindade vahel ülinapp ning kohati ka Eesti-puhkuse kahjuks. «Kui nädalase kõik hinnas viietärnise hotellipuhkuse hind Türgis on kokkuvõttes soodsam kui sama pikk puhkus Eestis, siis selge on see, et tasakaal on paigast ära,» ütles Kroonmann.

Kroonmann lisas, et Eestis puhkamist soodustaks siinsete turismiettevõtjate suurem paindlikkus ning hinnaeelise tekitamine.

Läinud nädalavahetusel toimunud messil osteti Kroonmanni sõnul enim reise Türki ning talvistest puhkepiirkondadest oli endiselt edukas Egiptus. «Eesti inimene tahab päikest ja sooja ning kui hinnavahe näiteks Pärnu või Saaremaa-puhkusega on sama, siis jäävad viimased pahatihti siiski alla,» ütles Kroonmann.

Novatoursi turundusjuht Olev Riisberg rääkis aga möödunud pühapäeval aripaev.ee'le, et kuigi viimasel ajal on pakutud palju soodusreise (samuti Türki ja Egiptusesse), siis lõpmatuseni seda firma kahjumi arvelt teha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles