Pildigalerii: Kuldnõela gala moeshow ja publik

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT 2009 - Kuldnõela gala
FIBIT 2009 - Kuldnõela gala Foto: AFP / Scanpix
6. märtsi õhtul toimus Viru Keskuses FIBITi moeürituste raames suurejooneline Kuldnõela galaetendus, kus oma värsket loomingut esitlesid neli kohalikku moetippu: Liisi Eesmaa, Liivia Leškin, Aldo Järvsoo ja Tiina Talumees.

Liisi Eesmaa kollektsioonist:

Liisi looming on vallatlev, kosmiline, küütlev, geomeetriline, gaudilik. Liisi on heas mõttes kiiksuga autor, kes veel ei malda oma kollektsiooni päris lõpuni timmida – tal tuleb enne uus mõte pähe ja õnneks on autoril ka pikk tee veel ees..

Liivia Leškini kollektsioonist:

Tema moejoonistused võiksid olla paljude muuseumide kollektsioonide ehteks – mitte keegi Eesti kunstnikest ei suuda ühe pintslitõmbega anda edasi niipalju emotsioone kui Liivia.

On tõeline kunst luua moodi, mis oleks lavaliselt efektne, samas ka praktiline, mugav ja kantav ning sobiks selga paljudele erinevatele inimestele. Moekunst on tihti üsna pretensioonikas ja tavaelust kaugel. Liivia kunst on kandja suhtes sõbralik – sa ei pea olema modell, verinoor, kõhn ega pikk, et tema disaini läbi hoobilt kaunimaks ja säravamaks muutuda.

Aldo Järvsoo kollektsioonist:

See kollektsioon on kummardus käsitööle ja linasele materjalile – just Aldo on leidnud rahvuslikkusest uued üllatavad detailid ja toonud need kõrgmoodi, nii ei näe rahvarõivast mitte keegi teine... Tema austus pärandi ja sellega tegelejate  vastu õhkub igast kleidist, aga trumbiks on ikkagi täiesti uus nägemus – Aldo kunst.

Tiina Talumehe kollektsioonist:

Tiina on julgelt truuks jäänud külluslikule, romantilisele stiilile, millel on nii tuliseid austajaid kui ka kahtlejaid – selline ehe naiselikkuse tunnetus pole meie laiuskraadil kindlasti mitte tavaline.

Tiina on oma loomingulises tippvormis, tema viimased tööd särisevad energiast ja värskusest ning Kuldnõelale esitatud töö tundub olevat veel üks samm edasi juba niigi kõrgest tasemest. Tiina on kaunistuste meister, kes suudab ühendada küllust küllusega nii, et tulemus lubab sellegipoolest ka kandjal enesel oma rõivaste sees särada.

Vaata pildigaleriid moeloojate loomingust ning Kuldnõela publikust! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles