Karksi-Nuias on koolide teatripäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja kool paistis lavastuste arvukusega silma juba mullusel teatripäeval.
Valuoja kool paistis lavastuste arvukusega silma juba mullusel teatripäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kell 12 algas Karksi valla kultuurikeskuses Viljandimaa koolide teatripäev, millel astub lavale 11 laste- ja noortetruppi.


Kõige enam osavõtjaid on keskmises vanuseastmes: põhikoolide arvestuses asuvad omavahel võistlema üheksa lühilavastust. Algklassilapsed on teatripäevale tulnud kahe lavastusega, täpselt sama palju näitemänge võistleb ka vanema astme arvestuses.

Enim teatrihuvilisi on kolme lavastusega esinevas Viljandi Valuoja koolis ja võõrustajate hulgas: lisaks kahele Kitzbergi gümnaasiumi näitemänguseltskonnale panevad ennast proovile kaks Karksi valla kultuurikeskuse noorteteatri O koosseisu.

Sama noorteteatri juhendja Silvia Soro käe all on valminud ka teatripäeva lõpetav August Kitzbergi näitemäng «Wana wanaga, noor noorega ehk Igale potile kohane kaas», millega tervitavad õpilasi pedagoogide teatrifestivali võitnud Viljandi maagümnaasiumi õpetajad.

Laval nähtule annab oma hinnangu žürii, millesse kuuluvad teatrikriitik Enn Siimer, Viljandi nukuteatri juht Altmar Looris, teatrihuviline gümnasist Sten Aus ning Kristiina Oomer ja Helle Kirsi harrastusteatrite liidust.

Ürituse peakorraldaja, kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu ütles, et teatripäeva ettevalmistamine on väga hästi sujunud. «Siin majas proove teinud noorte entusiasm on nii nakatav, et tõepoolest pisar tuleb silma,» lausus ta lõbusalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles