Lang: Tallinna uus veeb on läbipaistvuses tagasiminek

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uus kodulehekülg.
Tallinna uus kodulehekülg. Foto: Tallinna kodulehekülg

Reformierakonda kuuluva justiitsministri Rein Langi hinnangul on Tallinna uus kodulehekülg tagasiminek linna juhtimise avatuses ja läbipaistvuses.

 

Lang ütles, et võrreldes Tallinna linna internetilehekülje eelmise lahendusega tundub, et uus veeb on oluliselt keerulisem ja sealt on raskem üles leida dokumente ja infot linna tegevuse kohta.

Lang nentis, et igasuguse korruptsiooni vältimiseks on vaja luua avatud süsteeme, et otsustamise tagamaad oleksid avalikud ja läbipaistvad.

Justiitsministri hinnangul peaks Tallinn tegema oma veebi avatumaks, et linna otsused oleksid arusaadavad ja põhjendatud, praegune linna veebilahendus aga avatust ei soosi.

«Mina ei julge väita, et Tallinna kodulehekülg on sihilikult keeruliseks ja info otsimine raskemaks tehtud. Kuid selline mulje jääb. Võib-olla on see minu viga, et ma ei oska informatsiooni üles leida,» lausus Lang.

Tallinna linnakantselei avas uue internetilehekülje veebruari lõpus ning see langes kohe kasutajamugavuse puudumise ja muude arusaamatute lahenduste tõttu tavakülastajate, arvutiekspertide ja opositsioonipoliitikute kriitika alla.

Linnakantselei teatas mai lõpus, et teeb koduleheküljes kasutusmugavuse huvides mõningaid parandusi, kuid üldjoontes jääb linna uus veebilahendus samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles