Euroopa börsid avanesid miinuses

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa aktsiaturud alustasid täna langusega, kuigi Barack Obama valimisvõit oli eelnevalt kergitanud nii USA kui Aasia börsiindekseid.


Kell 11.40 paiku oli enim ehk 4,08 protsenti kukkunud Amsterdami börsiindeks AEX. Frankfurdi Xetra DAX liikus 1,98 protsendiga miinuses, Pariisi CAC 40 langes samas 2,96 protsenti.

Londoni börsi indeks FTSE 100 langes 2,84 protsenti.

Osaliselt on Euroopa börsiindeksite vajumise taga metallurgiafirmade aktsiate odavnemine, vahendas AFP.

Maailma ühe suurima terasetootja ArcelorMittali aktsia kukkus Pariisi börsil peaaegu kümme protsenti, kui firma teatas kavatsusest vähendada neljandas kvartalis tootmist 30 protsenti. Varem oli ettevõte teatanud 15-protsendisest kärpimisplaanist.

OMX Nasdaqi Helsingi börsiindeks liikus samal ajal libisenud alla poole 2,46 protsenti ja Kopenhaageni indeks 3,66 protsenti.

Stockholmi börsiindeks vajus hommikul 2,40 protsenti. Finantssektori aktsiate hulgas oli nii tõusjaid kui langejaid, SEB ja Swedbanki aktsiad liikusid aga kindlalt plusspoolel.

SEB A-aktsia kallines hommikul 1,51 protsenti 4,6 miljoni euro suuruse käibe juures ja Swedbanki A-aktsia 3,70 protsenti 19,4 miljoni euro suuruse käibe juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles