Tallinna-Tartu maantee läheduses on liikvel veel üheksa lehma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm
Lehm Foto: Postimees / Scanpix

Tallinna külje all on 14-pealisest lehmakarjast endiselt kadunud üheksa looma.


Tallinna-Tartu maantee 16. kilomeetril ei ole ääres ühtegi piiret, mis tähendab seda, et on suur oht, et metsloomad või teised elajad jooksevad teele autole ette, vahendas Reporter.ee.

Just see juhtus täna öösel. Auto põrutas 100 km/h otsa lehmale.

Eile õhtul kella 11 paiku registreeris politsei liiklusõnnetuse Tallinna-Tartu 16. kilomeetril Vaidas, kus sõiduauto sõitis otsa teel olnud 14-pealisele lehmakarjale.

Sellest hetkest alates hakkasid väljakutsed sagenema ning paari tunni jooksul fikseeris politsei veel kolm õnnetust.

Huvitav on see, et kilomeetri raadiuses pole ainsatki suuremat farmi ning ei õnnestunud ka lähiümbrusest ka teada saada, kust lehmakari teele sattus. Inimesed polnud juhtunust mitte midagi kuulnud, kuigi maantee asub mõnekümne meetri kaugusel.

Toimetusse tulnud vihje kohaselt olid lehmad pärit OÜ Bremland Rae vallast. Loomade omanik keeldus kaamera ette tulemast, kuid palus öelda, et kui keegi näeb ümbruskonnas loomi liikumas, annaks sellest teada politseile.

Mehed ise olid hommikuni maantee ääres valves, et lehmad enam teele ei jookseks ning õnnetusi ei juhtuks. Tallinna-Tartu kiirtee lõigul palutakse olla ettevaatlik.

«Kui esialgselt oli välja antud hoiatus, et 15.-17. Kilomeetril on ohutsoon, kus loomad võivad tulla maanteele, siis praeguseks on nende üheksa kadunud looma liikumismarsruut meile teadmata ja oht võib olla nii põhimaanteel, kui väiksematel kõrvalteedel,» rääkis Põhja politseiprefektuuri ülemkomissar Einar Lillo.

«Selles piirkonnas, mis puudutab Jüri viadukti, Vaidat ja kõiki ümbritsevaid maanteid. Ja kuna loomad ise on pärit hoopis Kurna külast, mis jääb Tallinna ringtee äärde, siis ka seal piirkonnas tuleb olla eriti tähelepanelik,» ütles Lillo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles