Reedel algab Roomassaares noortepurjetamise Eesti karika avaetapp

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjekas.
Purjekas. Foto: Reuters / Scanpix.

Sel nädalavahetusel, 13.-15. juunil saab avalöögi Roomassaare regatt, mis märgib purjetamise Eesti karika 1. etappi noorpurjetajatele. Võistlustulle astuvad üle 100 noore Eestist ja Lätist.

Esindatud on viis klassi, võisteldakse kuues arvestuses, kirjutab ETV Sport.

Optimist klassis on registreerunud 51 noort, Zoom 8 klassis 23 noort, Laser 4,7 klassis 14 noorsportlast ning 420 klassis kaks kaheliikmelist meeskonda. Techno 293 klassis peetakse arvestust vanuse järgi, alla 15-aastaseid noori surfareid võistleb 7 ning alla 17-aastaseid samuti 7.

Regati avamine toimub reedel kell 14 Roomassaare sadamas, võistlused avavad maavanem Toomas Kasemaa, kuldsponsor Samsung Electronics Eesti esinduse juht Ursel Velve ning Saaremaa Merispordi Seltsi kommodoor Margus Hiet. Esimese sõidu eelsignaal antakse kell 16. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis kokku maksimaalselt 7 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas.

Roomassaare regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Eesti karikas koosneb kolmest regatist nii noorte- kui olümpiaklassidele. Olümpiaklassid alustavad karikasarja 4.-6. juulil Pirital toimuvate Viimsi meistrivõistlustega, noorte- ja olümpiapurjetajate teine etapp peetakse ühiselt 28.-31. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistlustel. Noorte kolmas etapp toimub 12.-14. septembril Pärnu Sügisregatil ning olümpiaklasside kolmas etapp sõidetakse 19.-21. septembril Pirital Tallinna nädala regatil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles