SEB: meie pank seisab tugeval alusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

SEB Eesti teatas vastuseks postimees.ee küsimusele, kas Eesti tütarpangad võivad kukkuda koos Rootsi emapankadega, et SEB seisab kindlal alusel ja on tugeva likviidsusega.


«USAs toimuvad sündmused on SEB suhtes väga vähese otsese mõjuga. Näiteks Lehman Brothersi positsioon on vaid 0,04 protsenti SEB krediidipositsioonist. Meie nõuded Lehmani vastu ei mõjuta meie tulemusi ega kliente,» seisab toimetusele saadetud vastuses.



«Küll aga mõjutavad meie kõigi heaolu majanduskriisi tagajärjed: turuväärtuste järsk langus ja nii aktsia-, võlakirja- kui eluasemeturu väärtuste järsk langus ning neil turgudel valitsev ebakindlus. SEB panga kapital ja likviidsus Eestis on tugevad ning samuti on need tugevad emapangal.»

Viimasel ajal finantspressi tähelepanu all olevate probleemsete investeerimispankade emiteeritud aktsiaid, võlakirju või nendega sõlmitud tehinguid SEB pensionifondidel üleval ei ole, selgub teatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles