Rock-Hotel üllitab 30. sünnipäeva puhul raamatu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna
Ivo Linna Foto: Mihkel Maripuu

Legendaarne ansambel Rock-Hotel annab oma 30. sünnipäeva puhul välja oma ajalugu käsitleva raamatu «Aeg meid muutnud on? - Rock-Hotel 30».



Raamatut esitletakse 9. oktoobril Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses kell 16.00. Kohal nii bändiliikmed kui raamatu koostaja Mihkel Truman. Raamat müüakse lisaks kauplustele ka ansambli juubelituuril.

Mihkel Truman jutustas Elu24.ee’le lahkelt seiku raamatu sünniloost.

Millal alustasite raamatu koostamist ja kelle initsiatiivil?
Raamatu koostamist alustasin vähehaaval 2007. aasta augustis, kui tegin esimese intervjuu Margus Kappeliga.

Raamatu idee sündis täiesti spontaanselt: ühel juulikuu varahommikul, pärast magamata ööd koduteel olles, meenus Ruja raamat ning ühtlasi turgatas pähe ka see, et Rock-Hotel saab 2008. aasta sügisel kolmekümneseks.

Ja nii tuligi mõte, et võiks nendegi loost raamatu kokku panna. Otsustasin, et kui pärast väljapuhkamist on mõte endiselt olemas, võtan ühendust Heigo Mirkaga. Ärgates oligi idee alles ja nii ta läks.

Mõned põnevamad seigad Rock Hoteli ajaloost?
Ansambli liikmetega vestlemise käigus tuli esile hulgaliselt värvikaid fakte, mis kirjeldavad ilmekalt aega, milles bänd on tegutsenud, ajastutele eriomaseid nüansse, mis seonduvad näiteks muusikategemise ja plaadistamisega.

Rock-Hotel on küllalt palju reisinud. Ei kujuta hästi ette tänapäevast eesti bändi, mis oleks esinenud Laoses, Angolas, mis oleks kuu aega Ameerikas erinevates kohtades kontserte andnud, seal hulgas televisioonis ja legendaarses Roxy Clubis.

Peale tekstilise poole on raamatus ka hulgaliselt pildimaterjali ning omamoodi rosinaks on bändiliikmete joonistused.

Kuidas sujus raamatut kirjutades koostöö ansambli liikmetega?
Koostöö ansambli liikmetega oli minu meelest algusest peale väga hea. Ja läks seda paremaks, mida lähemale hakkas jõudma sünnipäevakuu.

Eks põhiliseks koostööd segavaks asjaoluks oligi nii nende kui minu ajanappus - paralleelselt raamatu koostamisega kaitsesin kevadel ka magistrikraadi.

Aga lõppude lõpuks sai raamat valmis ja tegemisest on üldjoontes head mälestused.

***

Ansambel Rock Hotel loodi aastal 1978, koosseisus Ivo Linna (vokaal), Andres Põldroo (soolokitarr), Heigo Mirka (basskitarr), Margus Kappel (klahvpillid), Harry Kõrvits (trummid). Alates 1983. aasta sügisest mängib soolokitarri Tiit Kõrvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles