Läti koalitsioon ähvardab taas laguneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Ivars Godmanis.
Läti peaminister Ivars Godmanis. Foto: Reuters / Scanpix.

Läti Rahvapartei liider siseminister Mareks Seglinš teatas nädalavahetuse eel, et riigi koalitsioon on kokku kukkumas, ja lõi järjekordse mõra kriisiga võitleva Läti valitsusse.


Seglinš sõnas telekanalile LNT, et viimaseks piisaks oli koalitsiooni kuuluva Roheliste ja Talurahva Liidu ultimaatum. Roheliste ja Talurahva Liit ähvardab valitsusest lahkuda, kui põllumeestele kohe abi ei osutata.



Valitsusjuht Ivars Godmanis parteist Läti Tee ütles seepeale laupäeval, et kuni Läti võimukoalitsiooni ükski pool pole ametlikult teatanud koalitsioonist lahkuda, jätkab valitsus siiski tööd. Rahvapartei liidrid kavatsevad kohtuda Godmanisega täna ja edastada oma arusaama sellest, et valitsus ei ole suuteline tööd tegema. Partei tahab pidada enne kolmapäeva ka kõigi parlamendis esindatud erakondadega kõnelusi uue valitsuse moodustamiseks.



Vahetult enne Seglinši reedest avaldust esitas Läti peaminister Ivars Godmanis reede õhtul ka oma valitsuse ümberkorraldamise kava, mis näeb ette ministeeriumide vähendamise praeguselt kuueteistkümnelt kümnele. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles