Tallinn: lumesadu tuli oodatust väiksem

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Tänane lume- ja lörtsisadu tuli väiksem kui see, milleks linn ja lumekoristajad valmistusid, ütles Postimees.ee'le Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna juht Tarmo Sulg.


«Ausalt öeldes me ootasime suuremat. Oli teada, et sademete hulk tuleb võrdlemisi suur,» rääkis ta.

Sule sõnul pidas linn hooldusfirmadega eile ettevalmistava koosoleku, misjärel oldi valmis kõige halvemaks, sest ennustus lubas ja lubab sadu kuni päeva lõpuni.

«Minu arvates on toimetulek olnud päris hea. Peamagistraalid on hoitud lumevabad, kergliiklusteed-ühistranspordipeatused olid hommikuks üle käidud. Meie inimesed on ka oma piirkondades väljas ja kontrollivad tööde teostamist.»

Tema sõnul ollakse pidevalt ühenduses Tallinna abitelefoni ja ühistranspordi dispetšeritega, kes aitavad teatada võimalikest probleemsematest kohtadest.

Tallinn on sulaveeks valmis

Sule sõnul on linn valmistunud ka selleks, et kanalisatsioon saaks hakkama kevadise sulaveega.

«Eks kevadel on alati see temaatika, et kui lumi sulab, siis vesi voolab. Vihmasajuga on samamoodi, lumi on lihtsalt pikema aja jooksul kogunenud,» rääkis ta.

«Puhastajad on tegelenud ilusate päevade jooksul sellega, et oleks tagatud restkaevude puhastamine. Lumehanged on restkaevude pealt ära võetud.»

Piirkondades, kus ei ole sadeveekanalisatsiooni, on Sule sõnul väljas kaks paakautot, mis aitavad uputusi likvideerida.

Eesti Hüdroloogia ja Meteoroloogia Instituudi prognoosi kohaselt sajab täna hommikul ja päeval kõikjal lund ja lörtsi, kusjuures paiguti on sadu tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles